Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antalya turist akınına uğradı! Havalimanının yolcu kapasitesi yüzde 100 artırılacak

Antalya turist akınına uğradı! Havalimanının yolcu kapasitesi yüzde 100 artırılacak

Avrupa'nın en hareketli havalimanları arasında yer alan Fraport TAV Antalya'da yıllık 40 milyon yolcu kapasitesi yüzde 100 artırılarak 80 milyona çıkarılacak, apron sayısı da artırılacak.

Gündem

23.01.2024, 22:14

Turizm hareketliliğinin her geçen gün arttığı Antalya'da hava yolu trafiğinde de yoğunlk yaşanıyor. 50 ülkeden trafik akışının gerçekleştiği Antalya Havalimanı, 9,5 ayda 25 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi. 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Türkiye'nin yurt dışına açılan kapısı" olarak değerlendirdiği havalimanını bu yıl 11 milyondan fazla yabancı turistin kullanarak kente geldiğini söyledi.

27-28 Mart Erzurum, Ardahan, Kars okullar tatil mi? Yarın Erzurum,... Haberi Görüntüle

GÜNDE 1000 UÇAK KALKIYOR 

Yazıcı, "İstanbul Havalimanı'ndan sonra ikinci büyük havalimanı bizde. Günlük ortalama 900 ile 1000 arasında inen kalkan uçuşlarımız oluyor. Bu dünyada sayılı havalimanlarından biri olduğumuz anlamına geliyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu AK... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR BAŞLADI 

Antalya Havalimanı'nın günlük uçak ve yolcu sayıları dikkate alındığında dünyada önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Yazıcı, bu doğrultuda kapasiteyi büyütme çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Havalimanında COVID-19 salgını sonrası en yoğun dönemin yaşandığını ve rekorların kırıldığı 2019 yılı rakamlarına ulaşıldığını dile getiren Yılmaz, yoğunluk göz önüne alınarak yeni yatırımlar için harekete geçildiğini aktardı.

Hulusi Akar ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti: F16... Haberi Görüntüle

KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTIRILACAK 

Terminal sayısının artmayacağını sadece mevcut 2 terminalin daha da büyütülerek verimli hale getirileceğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

Yeni yatırımlar kapsamında ciddi bir kapasite artışı olacak, terminal kapasiteleri yıllık 40 milyon yolcudan 80 milyon yolcuya çıkacak. Apron sayısı artacak, hangar bölgesi yapılacak, uçakların burada tamiri yapılacak. Katlı otopark olacak. Yatırımlarla Antalya'yı havacılık için çok daha cazip bir merkez haline getireceğiz. Çok daha konforlu bir hizmet imkanı sunuyor olacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading