Yandex Metrica
SON DAKİKA
Annelerin kararlılığı terörü bitirecek! Diyarbakır annelerinin oturma eylemi 4'üncü yılında

Annelerin kararlılığı terörü bitirecek! Diyarbakır annelerinin oturma eylemi 4'üncü yılında

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi dördüncü yılına girdi. Diyarbakır'da "4. Yılda Tek Yumruk Olalım”  sloganıyla 4. Yıl Programı'nda düzenlendi. Anneler HDP ve PKK'ya karşı tek yürek oldu ve evlat hasretlerini haykırdı.

Gündem

23.01.2024, 19:45

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 4'üncü yılına giriyor.

MSB acı haberi duyurdu: Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde bir asker... Haberi Görüntüle

EYLEM TEK BİR ANNE İLE BAŞLADI

Anne Hacire Akar'ın dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos 2019'da HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin sonuç vermesi, evladına kavuşmak isteyen diğer annelere de örnek oldu.

Bu eylemle birlikte evlatlarını isteyen annelerin sesini tüm Türkiye duyarken, evlat nöbetine katılım da günden güne artarak 303'e yükseldi.

Seçimlere son 4 gün! MHP lideri Devlet Bahçeli net konuştu:... Haberi Görüntüle

37 AİLE EVLADINI TERÖRDEN KURTARDI

Annelerin bu zorlu süreçteki en büyük destekçisi kendileri gibi evlatlarının yolu gözleyen babalar oldu. Büyük bir dayanışma ve kararlılıkla 3 yıldır sürdürülen oturma eylemi sayesinde 37 aile, evladını terörün pençesinden kurtarmayı başardı.

Yaz kış, kar yağmur, bayram salgın demeden aralıksız devam eden evlat nöbetinde anne ve babaların "geri dön" çağrısına kayıtsız kalmayıp terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanlar, bekleyişi devam eden ailelere de umut oldu.

Gelen her evlat için sevinç gözyaşı döken aileler aynı mutluluğu yaşama ümidiyle ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla HDP İl Binası önündeki çadırda bekleyişlerini sürdürdü.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: Trafik ve ulaşım çilesini İstanbulluların... Haberi Görüntüle

TÖREN DÜZENLENDİ

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti dördüncü yılına girerken, günün anlam ve anısına ilişkin tören düzenlendi.

Törende konuşan anneler umutla evlat hasretlerini bir kez daha haykırdı. 

7.6'lık deprem bekleniyor! Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı:... Haberi Görüntüle

"HER ANNE KANDİL'E BİR BOMBA DEMEKTİR"

Konuşan annelerden biri olan Ayşegül Biçer, "Her anne Kandil'e bir bomba demektir." diyerek terör örgütü PKK'ya karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Çocuklarını istediklerini kaydeden Elhaman, şöyle konuştu:

"Evlatlarımıza çağrımızdır: 'Kaçın gelin, o zalimlere uşaklık yapmayın.' HDP ve PKK olmasa çocuklarımız gitmez dağlara. Buradan HDP milletvekillerine de sesleniyorum: 'Yeter artık, evlatlarımızı verin.' Biz doğru kapıdayız. PKK'ya uşaklık etmesinler artık. Buradan bütün gençlere sesleniyorum: 'HDP'ye inanmayın, HDP çocuk katili ve çocukları kaçırıyor.' Vicdan yok onlarda. Annelerin kucağında 9-10 yaşındaki çocukları kaçırıp dağlarda, taşlarda ölüme mahkum ediyorlar. Bayram, oğlum beni duyuyorsan gel artık. Bir oğlumu askere gönderdim, inşallah Bayram oğlum da dağdan gelecek. Onu da askere yollayacağım. Allah'ın izniyle devletimizin gücüyle bütün gençler, dağdan kaçıp
gelecek. Devletimizin gücüyle inşallah evlatlarımıza kavuşacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Bakanımız Süleyman Soylu ve Vali'mize teşekkür ediyorum."

Ömer Çelik yaklaşan seçimi değerlendirdi! CHP'nin siyasi çizgisine tepki: Örtülü... Haberi Görüntüle

"BU EYLEM BAŞLADIĞI GÜNDEN BERİ PKK'DA ÇÖKÜŞ HIZLI BAŞLADI"

Anne Ayşegül Biçer de annelerin yalnız olmadığını, herkesten destek aldıklarını anlatarak, ailelere destek veren herkese teşekkür etti.

Yürekten mücadele ederek 37 evlada kavuştuklarını, binlerce çocuğun dağdan inmeye başladığını anlatan Biçer, "Bu eylem başladığı günden beri PKK'da çöküş hızlı başladı. Anneler, yıllardır halka kepenk kapattıran HDP'ye kepenk kapattırdı. Türk bayrağı astı. Katılan her bir anne Kandil'e yeni bir bomba demektir. Allah'ın izniyle bu anneler PKK'yı çökertecek. O hainlerin elinden çocuğumu söke söke aldık. Bu zaferi kazanan bir anneyim. Tüm evlatları ellerinden alacağız, bu zaferi kazanacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

"KANDİL'E MESAJ GÖNDERİYORUM, ANNELER SİZİ BİTİRECEK"

Çocuklara güvenlik güçlerine teslim olmaları çağrısında bulunan Biçer, şöyle konuştu:

"Kaçın gelin, 3 Eylül kurtuluşunuz olsun. Bakın benim oğlum geldi, hiçbir ceza almadan askerliğini yapıp evine döndü. Annenizin ve devletin şefkatli kolları sizler için açık. Kandil'e mesaj gönderiyorum, anneler sizi bitirecek."

Baba Süleyman Aydın da oğlunun nasıl dağa kaçırıldığını anlattı.

"Kürt bir baba olarak bütün HDP milletvekillerine sesleniyorum: 'Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar mıdır, hani siz Kürtler için mücadele veriyordunuz?' Halk burada, HDP burada değil, HDP kaçtı." diyen Aydın, eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Annelerden Rukeyda Adıyaman ve Sevgi Çağmar da Kürtçe konuştu.

Üsküdar Ramazan'da bir başka güzel! Hilmi Türkmen resmen duyurdu: 30... Haberi Görüntüle

"EVLATLAR DÖNÜYOR, PKK ÇÖKÜYOR"

Daha sonra yapılan "Teröre Lanet Yürüyüşü"ünde Bakan Soylu ailelerle kol kola yürüdü. Yürüyüşte ellerinde dağa kaçırılan çocuklarının fotoğrafları ve Türk bayrağı bulunan aileler ile çok sayıda kişi, HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Türkiye'nin birçok ilinden evlatları dağa kaçırılan anne ve babalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi.

Aileler, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe ve Zazaca "PKK ve YPG'yi destekleme", Türkçe "Teröre geçit yok, anneler direniyor", "Terörü anneler bitirecek, çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak", "Evlada hasret, teröre lanet", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Artık yeter söz annelerin", "Evlatlar dönüyor, PKK çöküyor, ha HDP ha PKK" yazılı dövizler taşıdı.

Ziyaret ve yürüyüşe AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti MKYK üyeleri Abdurrahman Kurt, Orhan Miroğlu ve Alaattin Parlak, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Evlat Nöbeti Çalıştayı Düzenleme Kurulu üyeleri ve katılımcıları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading