Ankara'daki bombalı saldırı girişimi sonrası Hakan Fidan'dan net mesaj: Pişman olacaklar
Ankara'daki bombalı saldırı girişimiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''2 teröristin Suriye'den geldikleri açığa kavuştu. Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrı nettir. PKK-YPG kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedeftir. Üçüncü taraflar uzak dursun.'' dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, yaptığı açıklamada ''Kıbrıs sorununun tarifi, Rum tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti diye muamele görmesidir. Bu sorunu yaratan yapı da BMGK'nın 5 daimi üyesi" ifadelerini kullandı.
''RUM TARAFI İŞ BİRLİĞİNE YANAŞMADI''
Tahsin Ertuğruloğlu'ndan sonra söz alan Hakan Fidan, "Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarından istifade etmek için Ada'daki nihai çözümü beklemek hem bölge için hem de dünya için iyi bir durum değil. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçen temmuz ayında çok yapıcı bir yaklaşımda bulundu. Çözümden bağımsız daha yaratıcı yaklaşımlar getirme metodundan hareketle bizim aramızdaki çözümsüzlük burada duruyor. Ama belli konular var ki iki toplumda bundan istifade edebilir. Bunun başında hidrokarbon kaynakları geliyor. Daha sonra elektrik entegrasyonu, yenilenebilir enerji, su, düzensiz göç, mayınların temizlenmesi gibi konular var. Aslında bunlar hayatın gündelik akışında toplumların, halkın büyük şekilde çözüm beklediği konular. Fakat Rum tarafı bir türlü bu konuda bir iş birliğine yanaşmadı. Bizim Türkiye olarak görüşümüz de KKTC ile aynı parallellikte siyasal çözümün beklenmesine gerek kalmaksızın her iki tarafın eşit şekilde istifade edeceği enerji potansiyelini kullanımı mümkündür." dedi.
''SURİYE'DEN GELDİKLERİ AÇIKLIĞA KAVUŞTU''
Hakan Fidan, Ankara'daki bombalı saldırı girişimiyle ilgili konuştu. Bakan Fidan, şunları kaydetti;
''Geçtiğimiz pazar günü hain bir terör saldırı gerçekleştirildi. Teröristler bir vatandaşımızı şehit etti. Terörtle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bellidir. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur"
''PİŞMAN OLACAKLAR''
Bakan Fidan, açıklamasınında devamında ''Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir. 2. ve 3. şahısların buradan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Güvenlik güçlerimizin karşılığı çok sert olacak. Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar. Bunu şimdiden söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.