ANKA-3'ten bir ilk! Gövde içerisinden TOLUN atışı yaptı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ile geliştirdiği ANKA-3 ilk kez gövde içerisinden mühimmat atışı gerçekleştirdi. Gögüs kabartan o görüntüler TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Türk savunma sanayisi devrim yapmaya devam ediyor! Son yıllarda savunma sanayisinde büyük bir atılım yapan Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasında girdi. Bayraktar TB2, Akıncı ve Kızılelma gibi yerli ve milli projelerle Türkiye, hem iç güvenlikte hem de uluslararası alanda önemli bir güç haline geldi.

Son teknolojiler, yüksek manevra kabiliyetleri ve operasyonel başarılarıyla ürk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü artırırken, dünya çapında birçok ülkenin ilgisini de çekiyor. Bu gelişmelerin gölgesi altında ANKA III'ten yeni bir haber geldi.

ANKA III'TEN BİR İLK!

ANKA III gövde içerisinden mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi. ASELSAN'ın yerli ve millî üretimi TOLUN mühimmatı ile 20 bin feet irtifada 180 knot hızla atış gerçekleştirildi.

Gövde içerisinden yapılan atışla ANKA III operasyonel kabiliyetini ve mühendislik becerisini bir kez daha kanıtladı.

TUSAŞ'tan yapılan paylaşımda, "Ülkemiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HALUK GÖRGÜN'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, konuya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"ANKA III gövde içinden yaptığı mühimmat atışıyla ülkemizin mühendislik gücünü bir kez daha kanıtladı. 20 bin feet irtifada, 180 knot hızla yapılan bu atış, bağımsız savunma sanayii teknolojilerimizin ulaştığı zirveyi simgeliyor. ASELSAN'ın yerli ve milli TOLUN mühimmatıyla gerçekleştirdiği bu başarı, ortak bir hedefe inanan çalışanlarımızın azmini yansıtıyor. Bu tarihi adımın gerçekleşmesinde emeği geçen TUSAŞ ve ASELSAN çalışanlarına, özverili çalışmalarıyla projeye yön veren Savunma Sanayii Başkanlığımızın değerli personeline ve tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz."

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu da X hesabından yaptığı açıklamada, "ANKA III gövde içerisinden gerçekleştirdiği mühimmat atışıyla savunma sanayisinde yeni bir dönemin kapısını araladı. ASELSAN'ın TOLUN mühimmatıyla kazanılan bu tarihi başarı, yerli ve milli teknolojilerin gücünü bir kez daha kanıtladı. Ülkemizin savunma kabiliyetlerini artırmak ve bağımsızlığını güçlendirmek adına gösterilen bu özverili çalışma hepimizi gururlandırıyor. Daha büyük başarılar için aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Ozan KOLTUK