Yandex Metrica

Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye ret

Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye ret

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin infaz yasasının tümünün ya da sadece 14. maddesinin iptali istemini reddetti.

Gündem

23.01.2024, 17:39

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin, kamuoyunda infaz yasası olarak bilinen 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu bugünkü toplantısında karara bağladı.

Genel Kurul, toplantı neticesinde infaz yasası iptal isteminin reddine karar verdi.

7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 14 Nisan 2020'de TBMM'de kabul edilerek yasalaşmıştı. Bu kanun kapsamında yaklaşık 90 bin kişi cezaevlerinden tahliye edilmişti.

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

CHP, İlk olarak yeni infaz yasasının "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuş, yasanın bazı maddelerinin "af" sonucu doğurduğunu savunmuş, "TBMM'de Anayasa'nın öngördüğü 5'te 3 çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptali"ni talep etmişti.

CHP'nin bu başvurusu 17 Temmuz 2020'de Yüksek Mahkeme tarafından 7 üyenin karşı oyuna karşı 9 üyenin oy çokluğuyla reddedilmişti.

Ayrıca CHP, ikinci başvurusunda da kanunun tümünün ya da 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading