Yandex Metrica

Amerikalı terör baronu PKK'nın imdadına koştu, Suriye'den Türkiye'yi tehdit etti

Son dakika haberi... PKK/YPG'nin Suriye'yi işgal hamlelerini yöneten ve DAEŞ-PKK tiyatrosunu sahneleyen isim olan Brett McGurk, örgütünün zor durumda olduğunu görünce Washington'dan kalkıp soluğu Haseke'de aldı.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Suriye kuzeyindeki Amerikan işgalini yöneten Brett McGurk, bombalar altındaki PKK/YPG'nin imdadına koşarak soluğu Haseke'de aldı. Irak ve Suriye'de görev yaptığı yıllar boyunca Türkiye güneyinde terör koridoru projesini gerçekleştirmek için uğraş veren McGurk, Haseke'de başta Ferhad Abdi Şahin olmak üzere PKK elebaşlarıyla bir araya geldi. 

Brett McGurk (siyah gömlekli - ARŞİV)

Barack Obama ve Donald Trump döneminde 'özel temsilci' sıfatıyla görev yaptığı Suriye'de DEAŞ ile PKK/YPG arasındaki mizanseni yöneten McGurk, Trump tarafından kızağa çekilmesinin ardından Joe Biden'ın ABD Başkanlığına seçilmesiyle birlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü sıfatıyla yeniden göreve başlamıştı. 

PKK/YPG üst yöneticisi olduğu bilinen Brett McGurk, acil durum kapsamında geldiği Suriye'nin Haseke kentinden Türkiye'yi tehdit etme cüretinde bulundu. 

Örgüt kaynakları, McGurk'ün "Türkiye bölgede askeri gerilimi artırmaya devam ederse omuzlarında büyük bir sorumluluk taşıyacak. Böyle devam ederlerse onlara karşılık veririz" dediğini söylüyor. 

ABD yetkililerinden oluşan bir heyetle Haseke'ye gelen McGurk'ün birkaç gün boyunca bölgede kalması bekleniyor. Suriye'nin 3'te 1'ini PKK/YPG'li teröristlerle birlikte işgal eden ABD'nin bu ülkede 900 kadar askeri bulunuyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bombaladığı bölgeye gelmiş olmasından ötürü Brett McGurk ve ekibinin her an vurulma riski bulunuyor. 

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BİZİ BİLGİLENDİRMEDİ'

Brett McGurk'le buluşması öncesi İsrail merkezli Axios'a konuşan PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin, ABD ve Rusya'dan gelen tepkilerin Türkiye'yi durdurmaya yetmeyeceğini söyleyerek "Ana oyuncular sesini daha da yükseltmeli" dedi. 

Teröristbaşı Ferhad Abdi Şahin

Amerikalıların 'General Mazlum Kobani' diye çağırdığı teröristbaşı, Suriye'deki ABD ve Rusya askerlerinin kendisine "Türkiye bombardıman konusunda bize önceden bilgilendirme yapmadı" dediklerini ileri sürdü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading