Ameliyat masasında 'stent' pazarlığı yapmıştı! O muhasebeci gözaltına alındı!

İstanbul'daki bir özel hastanedeki video tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Söz konusu videoda hastanenin muhasebecisi kalp krizi geçiren bir hastayla ameliyat masasında stent pazarlığı yapmıştı. Pazarlık yapan muhasebeci, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
İstanbul’da özel bir hastanede anjiyo işlemi sırasında hasta ile stent fiyatı pazarlığı yapan muhasebeci, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
AMELİYAT MASASINDA STENT PAZARLIĞI
Sosyal medyada dolaşıma giren videoda, İstanbul'da üç damarının tıkalı olduğu belirtilen ve acilen anjiyo yapılması için özel hastaneye sevk edilen hastayla ameliyat masasında stent pazarlığı yapıldığı görüldü.
Skandal görüntülerde hasta anjiyoya alındığı sırada, steril ameliyat ortamına önlemsiz giren hastane muhasebecisinin "15'e, 18'e ve 20'ye var." diyerek fiyat belirttiği görüldü.
MUHASEBECİ GÖZALTINA ALINDI
Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında muhasebeci H.Y. gözaltına alındı.Öte yandan muhasebecinin işine son verildiği de öğrenildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Sağlık Bakanlığı, özel bir sağlık kuruluşunda yurttaşa acil müdahale esnasında ücret pazarlığı yapıldığı haberine ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul’da bir özel sağlık kuruluşunda bir kişiye anjiyo işlemi sırasında fiyat pazarlığı yapıldığına dair basına yansıyan görüntülerin üzdüğü belirtildi.
Açıklamada, "İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz bu hadiseye derhal müdahil olmuş ve ilgili hastaneye olağanüstü denetim işlemi başlatmıştır. Mevzuatımız çerçevesinde bu tür acil başvurularda standartlara uygun gerekli stent hastaya takılır, herhangi bir ücret talep edilemez. Hiçbir vatandaşımızın sağlığı pazarlık konusu yapılamaz! İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekli idari yaptırımı uygulayacaktır. Halihazırda olağanüstü denetim ekiplerimiz ilgili hastanede denetimlerine devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
