Altun'dan "Dünya Barış Günü" mesajı: Mazlumların hakkını gözetmeye devam edeceğiz
İletişim Başkanlığı tarafından 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İngilizce bir klip hazırlandı. Klibi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "Barış ve istikrar için çalışmaya ve tüm mazlumların hakkını gözetmeye devam edeceğiz" mesajıyla paylaştı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı tarafından 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İngilizce hazırlanan klibi "Daha adil bir dünya mümkün" notuyla paylaştı.
BM'NİN YAPISINDA REFORM TALEBİ
Klipte Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) yapısında reforma gidilmesi çağrısına yer verildi. Daha kapsayıcı küresel bir sistemin kurulması gerektiğine dikkat çekildi. Dünyadaki çatışmaların ülkeler ve insanlar arasındaki eşitsizlikleri arttırdığı ifade edilen klipte "Göçmen sorunu, yoksulluk, İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık toplumları kutuplaştırıyor" denildi.
IRKÇILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ MESAJI
Dünya Barış Günü için bu yılın teması seçilen "Irkçılığa son verin, barışı inşa edin" söyleminin Türkiye tarafından yıllardır desteklendiği kaydedildi. İletişim Başkanlığı klibinde ırkçılığın küresel bir sorun haline geldiği belirtildi. Çözüm için iş birliğinin arttırılması gerektiği dile getirildi.