Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altındağ olayları: İşte o provokatörler

Altındağ olayları: İşte o provokatörler

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Serkan İnci, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, İlay Aksoy, Tanju Özcan ve Nevşin Mengü'nün 'mültecilere' yönelik provokatif söylemleri Altındağ olayı olarak geri döndü. Bu olayların meydana gelmesinde CHP ve İYİ Parti başı çekiyor.

Gündem

23.01.2024, 17:47

Altındağ'da dün gece bir araya gelen kalabalık, Suriyelilerin ağırlıkta olduğu yabancı uyruklu kimselere ait evleri, 'içerisinde çocuk var' demeden taşladı, iş yerlerine ve araçlarına zarar verdi.

Her zamanki gibi bir kesimin tetikçiliğini yapan bazı isimler sosyal medya üzerinden yönlendirme yaptı. 

Peki, sözleri ve eylemleriyle Altındağ olaylarına zemin hazırlayan bu isimler kimler?

Meral Akşener,
Ümit Özdağ, 
Serkan İnci, 
Kemal Kılıçdaroğlu,
Mansur Yavaş, 
İlay Aksoy, 
Tanju Özcan, 
Nevşin Mengü...

Mültecilere yönelik provokatif söylem ve çağrıları dillerinden düşürmeyen bu isimler, dün akşam Altındağ'da Suriyeli ailelerin evlerini taşlamaya, dükkanlarını yağmalamaya kadar varan bir dizi olayın tetikleyicisi oldu. 

İşte, Altındağ olaylarına zemin hazırlayan o paylaşımlar:

Sucudaki ses yalıtımlı odada cinsel istismar dehşetinde ifadeler ortaya çıktı!... Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER: MÜLTECİLER BEKA SORUNU

Meral Akşener'in mülteciler hakkındaki sözleri şu şekildeydi:

"Esad gönderilmek için uğraşıldı ama gitmedi. Ben 2 yıl öncede söyledim, Erdoğan gidemiyorsa ben gideyim konuşayım ve biz de garantör olalım buradaki Suriyeliler memleketlerine dönsünler, orada yaşasınlar. Herkes kulağının üzerine yattı. İkinci bir sorun ise demografik yapımız ile ilgili sorunlar yaşayacağız. Üçüncü bir şeyde entegrasyonlarına yönelik en ufak bir çalışma yok. 5 yaşında gelen bir çocuk şu anda 15 yaşında. Burada doğan çocuklar var. Bu çocuklara yönelik ‘Ensar’ diye alkışlayanların entegrasyonlarına yönelik yaptığı hiçbir şey yok. Şimdi bir de Afganlı meselesi var. Afgan meselesi ile ilgili ortaya atılmış bir iddia var. O da Biden ile Erdoğan arasında yapılan anlaşma sonucunda Taliban’a karşı Amerika’nın yanında yer almış kişilerin Türkiye’ye getirildiğine dair bir iddia var. bu bir iddia.

Bu iddianın doğruluğunu açıklayacak olan iktidardır ve açıklamalıdır. Afganlılar yıllardır İran’a çalışmaya gelir sonra da memleketlerine dönerler. İran sınırlarını açtı, bizim sınırlarımızda hiçbir şey yok. Arabalara doldurulup çeşitli illerimize bu Afganlar bırakıldı. Kamyonlardan insanlar dökülüyor sanki. Bu nedir sorusunun cevabı sizde de yok bende de yok. Bunun cevabı Erdoğan’da. Erdoğan kendi burnu düşse eğilip almıyor ama Dış İşleri Bakanının neler olduğuna dair hem millete hem de muhalefete açıklaması lazım. Hepsini bir araya koyduğunuz zaman Türkiye’nin içinde bir itişme kakışmanın olabilme ihtimaline de dahil beka ile alakalıdır. Yani beka sorunu olabilir. Bunun önüne geçmek lazım. Şeffaflıkla açık ve doğru bilgilendirmeyle bunu anlatmalı”

31 Mart seçimlerinde kaç oy kullanılacak? Oy kullanmazsak ne olur?... Haberi Görüntüle

ÜMİT ÖZDAĞ


SERKAN İNCİ


KEMAL KILIÇDAROĞLU


MANSUR YAVAŞ


İLAY AKSOY


TANJU ÖZCAN

Sürecin belki de ana aktörlerinden biri olan Tanju Özcan, mültecilere yönelik faşizan tutumunu sadece söylemleriyle sınırlamamış, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların su ve katı atık vergisine 10 katı zam yaparak, provokasyonu bir sonraki aşamaya geçirmişti.

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

NEVŞİN MENGÜ

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading