Yandex Metrica

Altılı masadan askeri vesayete, darbe dönemine dönüş vaadi

Altılı masadan askeri vesayete, darbe dönemine dönüş vaadi

13 Şubat tarihinde adayını açıklaması beklenen altılı masanın üzerinde uzlaşmaya vardığı "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nin ayrıntıları belli oldu. Parti temsilcilerinin açıkladığı vaatleri arasında Kuvvet komutanlıklarını sivil irade yerine Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanacağı ve askeri okulları açacağı belirtildi. Açıklanan metinde askeri vesayet ve darbe rejimine dönüş sinyali verildi.

Gündem

30.01.2024, 18:08

Son toplantısını 26 Ocak'ta İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ev sahipliğinde yapan altılı masa, "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde anlaşma sağlandı.13 Şubat tarihinde adayını açıklaması beklenen altılı masanın üzerinde uzlaşmaya vardığı "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nin ayrıntıları belli oldu. Metinde 9 ana başlıkta 2 bin 300'den fazla somut hedef ve politika var.

6 partinin genel başkan yardımcılarının bölümler halinde açıkladığı metinde 9 ana başlık var:

1- Hukuk, Adalet ve Yargı
2- Kamu Yönetimi
3- Yolsuzlukla Mücadele Şeffaflık ve Denetim
4- Ekonomi Finans ve İstihdam
5- Bilim Ar-Ge Yenilikçilik Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm
6- Sektörel Politikalar
7- Eğitim ve Öğretim
8- Sosyal Politikalar
9- Dış Politika Savunma Güvenlik ve Göç Politikaları

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

ASKERİ VESAYETE DÖNÜŞ VAADİ

Parti temsilcilerinin açıkladığı vaatleri arasında Kuvvet komutanlıklarını sivil irade yerine Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanacağı ve askeri okulları açacağı belirtildi. Açıklanan metinde askeri vesayet ve darbe rejimine dönüş sinyali verildi. Tabiri caizse 90’ların Türkiye’si için her plan yapılmış. Türkiye içeriden durdurulacak! Akkuyu nükleer santrali kapatılacak. Şehir hastaneleri yapılmayacak. Savunma yatırımları iptal edilecek. Kuvvet komutanları sevil yönetimden çıkarılacak. LGBT’ye destek olunacak. Askeri vesayete, ABD vesayetine, hatta darbe dönemine dönüş planı yapılmış resmen.

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

HDP'YE GÖZ KIRPAN VAAT

Öte yandan mutabakat metninde HDP'yi sevindirecek bir detay daha göze çarptı. Ortak mutabakat metninin açıklandığı bölümde teröre destek veren, yolsuzluk yapan belediyelerle ilgili olarak alınan kayyum uygulamasının kaldırılacağı vaadinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

LGBT KARARINA İMZA

LGBT sapkınlığı için zemin oluşturan ve Türkiye'nin çıktığı İstanbul sözleşmesine geri dönüş de dikkat çeken diğer bir detay oldu. Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla 6'lı masa vaadi olarak kayıtlara geçti.

Altılı masanın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde;

* Devlet sırrı ve ticari sır kavramları Meclisin bilgi edinme ve denetim yetkilerini engellemeyecek şekilde yeniden tanımlanacak.

* Milletlerarası sözleşmelerden geri çekilme yetkisinin Meclise ait olduğu anayasal güvenceye alınacak Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisine son verilmesi öngörülüyor.

* OHAL süresi altı aydan iki aya düşürülmesi planlanıyor.

* Seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi düşünülüyor.

* Genel seçimlerde yüzde 1 oy alan siyasi partilere hazine yardımı öngörülüyor.

* Siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin davaların açılması Meclis iznine bağlanıyor

* Kamu yönetimi başlığında; Türkiye Varlık Fonunun kapatılması öngörülüyor.

* Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki kurullar ve ofisler lağvedilerek görev ve yetkiler ilgili bakanlıklara ve kurumlara devredilecek.

* Yolsuzlukla mücadele şeffaflık ve denetim başlığı altında; Mecliste yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulması planlanıyor.

* Siyasi etik kanunu çıkartılması ve Mecliste siyasi etik komisyonu kurulması planlanıyor.

* Ekonomi, finans ve istihdam başlığı altında; anflasyonun iki yıl içinde düşük tek haneye kalıcı bir biçimde indirilmesi öngörülüyor.

* Beş yılın sonunda dolar cinsinden kişi başına milli gelirin en az iki katına çıkartılması hedefleniyor.

* Merkez Bankasının İstanbuldaki birimleri tekrar Ankara’ya getirilecek.

* İktidar olunması durumunda kur korumalı mevduat hesabı açılması durdurulacak mevcut hesaplar vade sonunda kapatılacak.

* Çalışanlar üzerindeki vergi ve sigorta pirim yükü indirilecek.

* İlk kez konut alımında tapu harcı alınmayacak.

* Her türlü eğitim ve öğretim hizmetinden alınan KDV indirilecek.

* Şoför esnafının 10 yaş üzerindeki araçlarını yenilemesinde ÖTV alınmayacak.

* Enerji ve madencilik başlığı altında; kalıcı yaz saati uygulamasına son verilmesi öngörülüyor, Akkuyu Nükleer Santral Projesi gözden geçirilecek.

* Ulaştırma ve lojistik başlığı altında; Kanal İstanbul Projesi göreve başlanıldığı gün iptal edilecek, o güne kadar yapılan tüm işlemler incelenecek.

* Atatürk Havalimanı yeniden uçuşa uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

* Dış ticaret, iç ticaret ve rekabet politikası başlığı altında; ihracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 40’ını Merkez Bankasına satma zorunluluğu kaldırılması planlanıyor.

* Küçük ve orta boy işletmeler ile esnaf ve sanatkarlar başlığı altında; Ticaret Bakanlığının adının Esnaf ve Ticaret Bakanlığı şeklinde yeniden yapılandırılması öngörülüyor.

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

NİHAT GENÇ: BOL KESEDEN SALLIYORSUNUZ

Gazeteci Nihat Genç, açıkanan mutabakat metniyle ilgili sosyal medyadan yaptığı yorumla dikkat çekti. Nihat Genç, yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı; ''Altılı masadan ..cağız ..ceğiz zübük vaatleri, Zeki Müren'den şarkılar dinlediniz, ulan zaten bol keseden sallıyorsunuz, bari tek cümle, 'Fetö'yle de mücadele edeceğiz' diye ya da 'PKK'yla da tarikatlarla da mücadele edeceğiz' diye yalandan olsun söyleyin!''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading