Yandex Metrica

Altılı masada 'Saadet' vetosu! O partiyi ittifakta istemediği ortaya çıktı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın 6'lı masaya girme isteğine İYİ Parti'den olumlu yanıt gelirken Saadet Partisi'nin veto uyguladığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:59

Dün FOX TV'de İlker Karagöz’ün sunduğu ‘Çalar Saat’ programına katılan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş "Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz” ifadelerini kullandı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın 6'lı masaya girme isteğine İYİ Parti'den "Sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır." yanıtı geldi. Ancak BTP'ye 2018 yılında Saadet Partisi'nden veto uygulandığı gün yüzüne çıktı. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Baş'a sosyal medya üzerinden seslendi. Zorlu, "Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Partimiz sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır" dedi. Ardından Fatih Portakal'ın YouTube kanalına konuk olan Baş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini arayarak, görüşmek için randevulaştıklarını açıkladı.

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

CAN ATAKLI SÜRECİN ARKA PLANINI ANLATTI

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Can Ataklı Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) üyelik çıkışıyla başlayan sürecin arka planına ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş çok ilginç bir açıklamada bulundu. "Biz 6'lı masaya girmek istiyoruz ama bir sorun var, bizi almak istemiyorlar." Alınmama sebebi olarak da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu gösterdi. Ama gerekçe çok ilginç! Temel Karamollaoğlu "Onlar fazla Atatürkçü" demiş. Bu bir tür spekülasyon.

GSM operatörlerinden son dakika açıklaması! 5 gün kaldı: Aksi takdirde 626 lira ödenecek GSM operatörlerinden son dakika açıklaması! 5 gün kaldı: Aksi takdirde... Haberi Görüntüle

TEMEL KARAMOLLAOĞLU 2018'DE VETO ETMİŞTİ

Karamollaoğlu'nu bu cümleyi açık bir yerde söyleyip söylemediğini bilmiyoruz. Bu, CHP'lilerin Hüseyin Baş'a aktardıkları. CHP'liler diyor ki "Biz sizi alırız". Hatta 2018'de de Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın içinde olsun istemiş. fakat o tarihte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Fazla Atatürkçü" diye o zaman demiş.

Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? "Sarhoş" filmi... Haberi Görüntüle

"CHP İÇİNDE BİR SIKINTI YARATTI"

CHP içinde bir sıkıntı yarattı. BTP ki dini hassasiyetleri ağır basan bir parti. Rahmetli babası Haydar Baş aynı zamanda bir büyük cemaatin önderi. Saadet partisi "Onlar fazla Atatürkçü" dediğinde CHP'lilerde çıkan panik şu; CHP'yi Atatürkçü saymıyor mu? CHP Atatürkçü değil mi? Zaten Parti içinde Atatürk çizgisi tartışılıyor. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

SAADET'İN "BİZ BU ARADA ERİR MİYİZ" KORKUSU

Saadet Partisi Genel Başkanı BTP'nin kendileri gibi dini hassasiyetleri yüksek bir parti olarak görüyor. Kendi kitlelerinin seçim aşamasında Tayyip Erdoğan'a duyulan öfkeden kaynaklanarak CHP ile işbirliği yapmasını Saadet Partisi tabanı kabul ediyor. Ama BTP, özellikle Haydar Baş'ın ölümünün sonuna doğru yazdığı Atatürk kitabı ve Atatürk'le ilgili verdiği konferansları göz önüne aldığınız zaman şöyle bir şey çıkıyor; Dini hassasiyeti çok yüksek hatta bir kesime göre şeriatçı bir parti normal koşullarda Atatürk'le aralarının hiç iyi olmaması lazım. laiklikle Cumhuriyetle hazım olması lazım ama bunlar böyle. Ama bu saadet partisi temelinde "Yahu arkadaş ne oluyor. CHP bizi içine kattığı gibi hem dindar olan hem Atatürkçü olan bir kesim daha var. Biz bu arada erir miyiz" korkusuna kapılmış olabilirler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading