Yandex Metrica

Altılı Masa'nın neden HÜDA-PAR'ı hedef aldığı ortaya çıktı! Anketlerde HÜDA-PAR karşılığı

Altılı Masa'nın neden HÜDA-PAR'ı hedef aldığı ortaya çıktı! Anketlerde HÜDA-PAR karşılığı

14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan ve Cumhur İttifakı'na katılım için yeşil ışık yakan HÜDA PAR'ın etkisi bütün Doğu ve Güneydoğu'da hissedilirken, anketlere nasıl yansıyacağı büyük merak konusuydu. PKK terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan'ın, 'Kürdistan’ özgürlük mücadelesine her fırsatta engel oluyorlar' sözüyle hedef aldığı HÜDA-PAR'ın anketlere nasıl etki edeceği merak konusu oldu.

Gündem

12.03.2024, 18:10

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayıp Cumhur İttifakı’na katılım için yeşil ışık yakan HÜDA PAR’ın etkisi Doğu ve Güneydoğu’da hissedilirken, bunun anketlere nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan’ın “‘Kürdistan’ özgürlük mücadelesine her fırsatta engel oluyorlar” sözüyle hedef aldığı HÜDA PAR camiasının özellikle Kürt seçmen üzerinde ciddi tesiri olduğu son zamanlarda görülüyor. 

Cumhur İttifakı’nın oyunu ne nispette artıracağı sorusu gündemin ilk sıralarına yerleşen HÜDA PAR, anket firmalarının gözde partisi haline geldi.

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA HÜDA-PAR KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP 

Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, Habertürk TV ekranlarında katıldığı programda Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptıkları anketlerde HÜDA PAR’ın 6 şehirde ağır bastığını söyledi. Kulat, anket formlarında HÜDA PAR’ın amblemini koymayıp “Diğer” bölümüne eklemeleri dolayısıyla ankete katılan vatandaşların yoğun tepkisiyle dahi karşılaştıklarını belirtti.

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat, “Zaman zaman araştırmalarımıza özel anlamda Güneydoğu bölgesini de içine alan çalışmalar yaptık. Aylık yapmış olduğumuz raporlarda da bunu gördük. Batman, Diyarbakır, kısmen Van, biraz Bitlis, Siirt, Bingöl bölgesinde ağırlık söz konusu.” dedi.

27 Nisan Manisa Kıraç konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Manisa Kıraç konseri bedava mı? 27 Nisan Manisa Kıraç konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

HALK HÜDA-PAR'A RAĞBET GÖSTERİYOR 

Doğu’da anket çalışması yaparken HÜDA PAR’la ilgili aldığı tepkiyi ilk kez açıklayan Kulat, şunları ifade etti:

İlginçtir, biz Türkiye gündem araştırmasında Doğu’ya gittiğimizde şöyle bir şey yaşadık; bütün partilerin amblemlerini koyduk ama biliyorsunuz bu seçime bir sürü parti giriyor. Hepsi sığmamıştı kağıda. ‘Diğeri’ başlığı altında koymuştuk. Bingöl’de bize bir tepki oluştu. Biz yeni formlar bastırmak suretiyle o şekilde girdik sahaya. Çünkü bölgede böyle bir talep var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading