Yandex Metrica

Altılı Masa için oy dilenen Gülbin Tosun'u üzecek rakam! AK Parti fark atmış

Altılı Masa için oy dilenen Gülbin Tosun'u üzecek rakam! AK Parti fark atmış

Cumhur İttifakı'na iftira atarak Altılı Masa için oy dilenen FOX TV muhabiri Gülbin Tosun'un yüzünü kızartacak rakamlar ortaya çıktı. TBMM'de yer alan milletvekilleri listeleri incelendiğinde AK Parti'de 54 kadın milletvekili bulunuyor. Ancak diğer partilerde bu oran çok düşük.

Gündem

31.01.2024, 14:07

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken CHP'nin fondaş medyası, Altılı Masa'nın lehine propaganda çalışmasına hız kesmeden devam ediyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için oy dilenen FOX Ana Haber'in sunucusu Gülbin Tosun, iktidarı hedef almış ve çirkin iftiralarda bulunmuştu.

Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Haberi Görüntüle

CUMHUR İTTİFAKI'NA İFTİRA ATTI

Gülbin Tosun, geçtiğimiz günlerde FOX TV'de yaptğı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Son katılımlarla aşırı sağ hale gelen Cumhur İttifakı zihniyeti sizden okumanızı istemiyor, çalışmanızı istemiyor. Bizzat Cumhurbaşkanı kadının görevinin çocuk doğurmak olduğu anlayışını Mehmet Ali Çelebi'yle eşinin üzerinden yaptığı uyarıyla ortaya koymuştu. Okuma, dolayısıyla çalışma, çocuk yap, evde otur, ayrılabilirsen nafaka da alma, öyle çaresiz kal ki şiddet bile karşı laf edeme… Kadına reva görülen Türkiye'nin ikinci yüzyılında bu mu oldu şimdi? Hani kadının adı bile AK Parti'den önce yoktu?"

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili mi? Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili... Haberi Görüntüle

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ: PKK'NIN SİYASİ UZANTISINA SESSİZ KALAN...

AK Partili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gülbin Tosun'a yanıt vermişti. Hamza Dağ, ''FOX TV’ye göre kadınlara her koşulda alan açan ve haklarını gözeten Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermemelisiniz ama kız çocuklarını dağa kaçırıp onları istismar eden PKK’nın siyasi uzantısına, örgütündeki istismar vakalarına sessiz kalan Kemal Kılıçdaroğlu'na verebilirsiniz. Bunun da adı yabancı sermaye odaklı tarafsız gazetecilik. Burada tek bir "tarafsızlık" vardır, o da Türkiye’nin tarafında olamama halidir. Tavsiyemiz: Kanalın adını ve logosunu değiştirin, sunuculara CHP rozeti takıp fona da Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını koyun.'' şeklinde tweet atarak Gülbin Tosun'a tepki göstermişti.

Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DE 54 KADIN VEKİL BULUNUYOR

Gülbin Tosun'un ne yalan ve iftiralarla saldırdığı Cumhur İttifakı'nda ne de oy istediği CHP'de durum anlattığı gibi değil. İşte AK Parti'nin kadın vekil sayı ve oranları...

AK Parti'nin 27. dönemde TBMM'de yer alan milletvekilleri listeleri incelendiğinde en fazla kadın milletvekilini bünyesinde barındıran siyasi partinin AK Parti olduğu görülüyor. AK Parti'de 54 kadın milletvekili bulunuyor. Bu oran yüzde 18,56'ya tekabül ediyor.

CHP'nin ise TBMM'deki kadın milletvekili 17. CHP'nin genel vekilleri içerisinde kadınların oranı AK Parti'nin yaklaşık 7 puan gerisinde yüzde 12,32 olarak öne çıkıyor.

İYİ Parti'ye gelince oradaki oran da AK Parti'nin bir hayli gerisinde. Meral Akşener'in partisi, mecliste 2 kadın milletvekili ile temsil ediliyor. Kadın milletvekillerinin toplam vekillere oranı ise sadece yüzde 5,26.

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

OKUMA ORANI 4'E KATLANMIŞ

Öte yandan Gülbin Tosun'un "Çalışmanızı ve okumanızı istemiyorlar" dediği AK Parti iktidarları döneminde kadın istihdamı 2002'de yüzde 27.9 iken 2023'te yüzde 34.2'ye çıkmış, Kadınlarda yükseköğretimdeki okullaşma oranı ise yüzde 14'ten yüzde 48'e çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading