Yandex Metrica
SON DAKİKA

Altılı Masa'dan 7. ortakları HDP için akla ziyan savunma: Terörle arasına mesafe koydu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası HDP ile olan 'gizli' ittifakı açığa çıkaran Altılı Masa'nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında masanın 7. ortağını akıllara ziyan savunmalarla aklama telaşına girdi. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'terör ile arasına mesafe koyduğunu' idda eden Ali Babacan, "Herhangi bir siyasi parti terörden yana olamaz, terör kırmızı çizgimizdir." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde sandık başına gidecek. Cumhur İttifakı  Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterirken, terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Altılı Masa  ise adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçti. 

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

HDP KILIÇDAROĞLU'NU DAVET ETTİ 

Altılı Masa adayını belirler belirlemez  Kılıçdaroğlu'na ilk tebrik ortağı HDP'den geldi. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, CHP liderini genel merkeze beklediklerini söyledi. İYİ Parti kanadı ise HDP ile yan yana görünmemek adına, HDP'nin masadaki varlığını reddetti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek vererek, "HDP'liler de bizim seçmenimiz. HDP'nin var olma hakkını tanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Eylem Tok ile katil oğlu Timur Cihantimur'un kaza anından yeni... Haberi Görüntüle

MASANIN 7. ORTAĞI ALMANYA'DA PKK GÖSTERİSİNDEYDİ 

Altılı  masanın 7. ortağı HDP'nin vekili Sezai Temelli, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen, PKK paçavraları ile donatılan ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük naralarının atıldığı sözde Nevruz etkinliğine katıldı.

Kasadaki parayı bitirme yarışı! CHP'nin yeni adayından mevcut başkana sitem:... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'A SELAM GÖNDERDİ

Temelli, zafer işareti yaparak geldiği kürsüde, seçimde iktidarı göndereceklerini öne sürüp Öcalan'a selam gönderdi.

İsrailoğullarının istediği yiyecekler nelerdir? İsrailoğulları hangi yiyecekleri isteyerek nankörlük etti?... Haberi Görüntüle

BABACAN: "HDP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYDU"

Yaşananlar kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken Altılı Masa'nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında ortaklarını aklama telaşına girdi. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'terör ile arasına mesafe koyduğunu' belirten  Babacan, "Herhangi bir siyasi parti terörden yana olamaz, terör kırmızı çizgimizdir." dedi. 

18 Mart (yarın) Çanakkale'de üniversiteler tatil mi? Çanakkale'de üniversitelerde ders... Haberi Görüntüle

"HDP BİZE DESTEK VERİRSE ÇOK MUTLU OLURUZ"

Babacan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Millet İttifakı 6 partiden oluşuyor, masanın altında 6 parti var diye söylüyorlar. HDP ayrı bir ittifak içerisinde şu an. Teknik olarak burada olması mümkün değil. Millet İttifakı'nın ortak adayına daha fazla parti destek versin istiyoruz. HDP bize destek verirse çok mutlu oluruz.

2024 MUĞLA-KÖYCEĞİZ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Köyceğiz'de hangi... Haberi Görüntüle

"HDP DE GELSİN"

Çalışmalarımızın içerisinde HDP yok. Her partiyle olduğu gibi HDP ile de bizim ayrı bir diyaloğumuz var. Konuşa konuşa çözeceğiz bu meseleleri. Herhangi bir siyasi parti terörden yana olamaz, terör kırmızı çizgimizdir. Meşru demokratik sistemle bu sorunları çözmek zorundasınız, herkes gelsin HDP de gelsin TBMM'de konuşsun istiyoruz.

Seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne... Haberi Görüntüle

"SADECE SİLAHLA TERÖRLE MÜCADELE OLMAZ"

Son terör olaylarından bazılarında HDP terörle arasına mesafe koydu. Terör ve şiddet bizim kırmızı çizgimiz. PKK, AB ve NATO tarafından resmen terör örgütü olarak kabul edilmiş bir örgüt. Sadece silah kullanarak terör örgütüyle mücadele edemezsiniz."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading