Yandex Metrica

Altılı Masa'da yeni kriz! HDP'yi masada istemeyen iki parti ne yapacak?

Altılı Masa'da yeni kriz! HDP'yi masada istemeyen iki parti ne yapacak?

Altılı Masa'da skandalların ardı arkası kesilmiyor. İYİ Parti krizinin ardından masada şimdi de HDP krizi yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteğini almak için görüşeceği masada HDP'yi istemeyen Demokrat Parti ve İYİ Parti'de istifaların yaşanması bekleniyor. Seçim sürecinde her yolu mübah gören CHP'nin bu tavrı masada yeni bir krizin habercisi olarak yorumlanıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:20

1 yıllık süreç içersinde bir karara varamayan Altılı Masa seçime 2 ay kala krizlerle birlikte Cumhurbaşkanı adayını belirledi. İYİ Parti'nin masadan kalkıp tekrar oturduğu ve adayın Kemal Kılıçdaroğlu olarak seçildiği masada yeni krizin adı ise HDP oldu.

Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt: Terörle arasına mesafe koymazsa kaçınılmaz olur Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt:... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ: CHP HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA MASAYA GETİREMEZ

HDP konusunda masanın üyeleri yeni bir ayrışmanın içerisinde. İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP ve CHP'nin görüşmesiyle alakalı, "CHP, HDP ile görüşebilir ama bizim olduğumuz masaya getiremez" diyerek tavrını ortaya koydu. Parti içerisinde Yavuz Ağıralioğlu bata olmak üğzere milliyetçi siyasetçilerin HDP ile bu yakınlaşmadan rahatsız oldukları biliniyor. Öte yandan İYİ Parti'de istifaların da beklenileceği de öngörülüyor.

Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks araç yerine otobüs tercih edildi! Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks... Haberi Görüntüle

DEMOKRAT PARTİ DE 'HDP'YLE AYNI MASADA OLMAYIZ' DEMİŞTİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise geçen yıl bu ihtimale dair yaptığı açıklamada, "HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız" demiş ve kapıları kapatmıştı.

İYİ Parti ve Demokrat Parti'nin bu tutumuna rağmen DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi ise HDP ile müzakerelere destek veriyor.

HDP ziyaretine ilişkin, "Ne sakıncası var?" savunmasını yapan Kılıçdaroğlu, PKK sempatizanlarının da yeni umudu oldu.

Şimdiden bakanlık hayalleri kurmaya başlayan HDP'li isimlerin bu görüşmede Kılıçdaroğlu'na sert dayatmalar yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. CHP'nin HDP'yi masaya getirmesi halinde yeni krizin kaçınılmaz olduğu aşikar...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading