Yandex Metrica

Altılı HDP ittifakı anneleri çileden çıkardı: PKK'nın kaçırdığı evladımı CHP'den isteyeceğiz

Altılı HDP ittifakı anneleri çileden çıkardı: PKK'nın kaçırdığı evladımı CHP'den isteyeceğiz

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerden Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimleri için HDP ile bir araya gelmesine tepki yağdı. Anneler, 'PKK'nın kaçırdığı evladımızı artık CHP'den isteyeceğiz' dedi.

Gündem

31.01.2024, 23:19

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim için HDP ile bir araya gelmesi 2 yıldır PKK tarafından kaçırılan çocukları için nöbet tutan anneleri çileden çıkardı. Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve 27 Şubat 2021'den bu yana evlat nöbetine devam eden anneler Van'ın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi ve 'PKK'nın kaçırdığı evlatlarımızı artık CHP'den isteyeceğiz' dedi.

Ellerindeki dövizlerle yürüyüş yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı. Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, 2012'de 13 yaşındaki kızı Şeyma'nın dağa kaçırıldığını söyledi ve yıllardır evlat mücadelesi verdiğini belirtti.

Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs tutuklandı Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs... Haberi Görüntüle

'BUNDAN SONRA BİZİM İÇİN HDP İLE CHP AYNIDIR'

Açıklamasında özellikle CHP’yi sert bir dille eleştiren Sancar, şunları söyledi:

4 yıldır bu anneler bu babalar bu kadar feryat ederken CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP milletvekilleri neredeydi? Neden gelmiyordu? Çünkü dostlarından izin almadığı için bu annelerin ziyaretine gelmiyordu. Oysa önceki gün CHP gidip HDP’lilerin elini sıktı. Bu saatten sonra bizim için HDP ile CHP aynıdır. Ben artık CHP’ye terör gözüyle bakıyorum. Ben buradan CHP’ye de seslenmek istiyorum. Bu saatten sonra biz çocuklarımızı CHP’den de istiyoruz. Biz anne ve babalar olarak hakkımızı CHP’ye helal etmiyoruz. Tüm Türkiye sesimizi duydu, ziyaretimize geldi ve acımızı paylaştı. Ama CHP, dostlarından izin almadığı için buraya gelmedi. Rabbim onlara fırsat vermesin. Rabbim onları kahru perişan etsin.

Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem Yılmaz ısırılmış kurabiye olayı ne? Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem... Haberi Görüntüle

20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek 20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek Haberi Görüntüle

'İLK GÜNDEN BERİ DEVLETİMİZ YANIMIZDAYDI'

PKK’nın zaman zaman bazı ailelerin çocuklarının öldüğüne dair yalan paylaşımlarda bulunarak aileleri yıldırmaya çalıştığını vurgulayan Sancar, şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık bir ay önce bir arkadaşımızın oğlunun 6 yıl önce öldüğüne dair kendi sayfalarında paylaşmışlar. Biz onlara inanmıyor, onlara güvenmiyoruz. HDP ve PKK’nın amacı bu anneleri, bu babaları yıldırmaktır. Ama onlar bizi yıldıramazlar. Biz onların kapısından kalkmıyoruz ve kararlı bir şekilde haklı mücadelemizde eylememizi sürdüreceğiz. İlk günden beri devletimiz yanımızdaydı. 39 evladımızı terör pençesinden kurtardık. Ha arkadaşlarımın çocukları ha benim çocuğum. Bizim için fark etmez. Buradan dağdaki tüm çocuklara sesleniyorum. Sizler ölmemişsiniz. Şeyma kızım anneni duyuyorsan gel teslim ol. Onlar Nazlı Sancar buradan kalkacak diyorlar ama ben Nazlı Sancar olarak HDP’nin ve PKK’nın dimdik karşısındayım. Bu haklı mücadelemden vazgeçmiyorum, geçmeye de niyetim yok. Allah, HDP’nin, PKK’nın ve CHP’nin belasını versin.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading