• G.ALTIN

    4.021,73

  • DOLAR

    38,7596

  • EURO

    43,1794

  • BIST 100

    9.678,89

  • BITCOIN

    $104.514

Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi?

Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, dikkat çeken bir karara imza attı. Bir boşanma davasında, eşlerden birinin diğerine hitaben sarf ettiği 'Alo' ifadesini kusurlu davranış olarak değerlendiren mahkeme, çiftin boşanmalarına karar verdi. Peki, Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi?

Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi? soruları gündemde. Yargıtay'dan emsal karar geldi. Eşlerin birbirine Alo demesi boşanma sebebi olabilir. Peki, Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi?

ALO DEMEK BOŞANMA SEBEBİ Mİ?

Alo demek boşanma sebebi mi? Eşlerin birbirlerine Alo demesi neden boşanma sebebi? soruları Samsun'da görülen bir boşanma davasından sonra gündeme bomba gibi düştü. Yargıtay eşlerin birbirine "Alo" diye hitap etmesini kusur sayıp boşanmalarına karar verdi.

  • Her iki taraf avukatı davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. İstinaf taleplerinin incelenmesinin ardından tarafların talepleri reddedilince bu kez temyize gidildi.
  • Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşine "Alo" diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi.
  • Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Fatih Karamercan, kararın doğru yorumlanması gerektiğini söyledi. Karamercan, "Alo" şeklindeki hitabın boşanma sebebi sayılabilmesi için üçüncü şahısların da bunu duyup eşin küçük düşürülmüş olması durumun yaşanması ve bunun süreklilik arz etmesi gerektiğini belirtti. "Alo" sözcüğünün artık boşanma sebebi sayılabileceğini duyan vatandaşlar ise Yargıtay'ın verdiği bu kararı şaşkınlıkla karşıladı.

 

Avatar
TR Haber