Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'da terör örgütü üyesine dava! PKK'nın bölge sorumlusuydu

Almanya'da terör örgütü üyesine dava! PKK'nın bölge sorumlusuydu

Almanya''da terör örgütü PKK üyesi Özgür A. hakkında dava açıldı. İddianamede şahsa terör örgütü PKK'ya üye ve yönetici olmak suçlamaları yöneltildi.

Gündem

23.01.2024, 22:13

PKK'yı terör örgütleri listesinde bulunduran Almanya'da terör örgütü üyesi Özgür A. hakkında örgüte üyelik ve yöneticilik suçlamasıyla Koblenz'de dava açıldığı duyuruldu. 

Turgut Altınok'tan Yavaş'a tepki: Oy almak için katillere Apo bey... Haberi Görüntüle

"TERÖR ÖRGÜTÜ ADIA BAĞIŞ TOPLUYOR"

Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Özgür A'nın Mayıs 2018'den beri PKK kadrosunda bulunduğu aktarılırken, zanlının çeşitli dönemlerde Hamburg, Berlin, Saarland, Rheinland-Pfalz'da sözde bölge sorumlusu olduğu ifade edildi. Açıklamada, bu kişinin ağırlıklı olarak örgüt için "bağış paralarının" toplanmasını takip ettiği, özellikle Berlin'de bizzat potansiyel bağışçıların ödeme yapmalarını sağladığı aktarıldı.

2024 MUŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muş'ta hangi... Haberi Görüntüle

BREMEN'DE YAKALANDI

Zanlının aynı zamanda örgütte organizasyon, personel ve propaganda işlerinin koordinasyonundan sorumlu olduğu, bölge sorumlusu olarak da kendisine bağlı olanlara talimat verdiği ve gelişmeler hakkında onlardan bilgi aldığı belirtilen açıklamada, Özgür A'nın örgütün sözde Avrupa sorumlularına da rapor verdiği kaydedildi. Özgür A'nın 29 Nisan'da Bremen'de yakalandığı ve tutuklu olarak yargılandığı öğrenildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading