Yandex Metrica
SON DAKİKA

Almanlar Akşener-İmamoğlu ikilisine destek için geldi: AB Bakanı İYİ Parti Genel Merkezi'nde

Alman hükümetinin AB İşleri Bakanı Anna Lührmann, 'Saraçhane gösterisi'ni ayakta tutmak için Ankara'ya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde Akşener ile görüşen Lührmann, İstanbul'da da İmamoğlu ile bir araya gelecek.

Gündem

23.01.2024, 20:15

1 Ocak'ta Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyarette bulunduğu İYİ Parti, bugün Alman heyeti ağırladı. Almanya'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu bakanı Anna Lührmann, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener'le görüştü. 

Ekim ayında Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor'un kurduğu masada HDP'li Hişyar Özysoy ile yanyana oturan İYİ Parti'li Ahmet Kamil Erozan, Alman bakan ve heyetiyle görüşmede Akşener'e rehberlik etti. 

Meral Akşener ve Anna Lührmann

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'un da bulunduğu Alman heyetle görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti. Görüşmenin içeriğine ilişkin İYİ Parti tarafından bir açıklama yapılmazken, Alman heyetin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya geleceği öğrenildi. 

Akşener'le Ankara'da görüşen AB İşleri Bakanı Lührmann, Türkiye'ye gelişi öncesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Almanya ve Avrupa'nın önemli bir ortağı olduğunu vurguladı; iki ülke arasında pek çok ilişki alanı bulunduğundan bahsetti. 

Türkiye'de hukukun üstünlüğüne dair 'endişe içinde bulunduklarını' belirten Alman bakan, "Yaklaşan seçimler öncesi demokratik rekabette adil koşullar sağlanmasının önemine dikkat çekmek benim görevimdir. Bu bakımdan ifade özgürlüğü çok önemlidir. Türk muhataplarımla bu konularda görüş alışverişinde bulunacağım" şeklinde ifadeler kullandı. 

Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en büyük destekçisi Meral Akşener'le bir araya gelen ve sonrasında İmamoğlu ile görüşecek Alman heyetin, temaslar sırasında ana gündeminin ne olduğu ayan beyan ortaya çıktı. Kulislerde Almanların ziyareti "Akşener-İmamoğlu ikilisine destek mesajı" olarak algılanıyor.

CHP'li gazeteci Can Ataklı, Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane gösterisi hakkında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Aralık günü Almanya'ya gittiğinde Akşener-İmamoğlu ikilisinin 'darbe' gibi eylemiyle karşılaşmış, CHP Lideri kendisinin haberi olmaksızın Saraçhane'de miting düzenleneceğini sosyal medyadan öğrenmişti. Kılıçdaroğlu, Almanya'daki programını tamamlayamadan apar topar Türkiye'ye dönmüştü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading