Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman medya kuruluşu DW, Türkiye'yi karalamak için vatandaşın sözlerini değiştirdi!

Alman medya kuruluşu DW, Türkiye'yi karalamak için vatandaşın sözlerini değiştirdi!

Alman medya kuruluşu DW'nin Youtube kanalında paylaşılan video haberde, hükümetin ekonomi politikaları hedef alındı. Haberde, röportaj yapılan vatandaşın sözleri tamamen değiştirilerek servis edildi. Mikrofon uzatılan vatandaş, seçimlere ilişkin açıklamada bulunurken DW, o sözleri ekonomi eleştirisi yapılıyor gibi yayınladı.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Türkiye'yi karalamaya yönelik yayınlarına devam eden Alman medya kuruluşu DW'nin Youtube kanalında paylaşılan video haberde, hükümetin ekonomi politikaları yalan algıyla hedef alındı. Söz konusu haberde, röportaj yapılan vatandaşın sözleri tamamen değiştirilerek servis edildi. Röportaj yapılan vatandaş, seçimlere ilişkin açıklamada bulunurken DW, o sözleri ekonomi eleştirisi yapılıyor gibi yayınladı. 

24 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul mitingi saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

2024 KAHRAMANMARAŞ-TÜRKOĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Türkoğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

VATANDAŞIN SÖZLERİ TAMAMEN DEĞİŞTİRİLDİ 

Türkiye karşıtı haberleriyle adından söz ettiren Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), yeni bir algı çalışması daha yaptı. DW'nin Youtube kanalında paylaşılan video haberde, hükümetin ekonomi politikaları hedef alındı. DW tarafından servis edilen görüntülerde, görüşlerine yer verilen bir vatandaşın sözlerinin tamamen değiştirilerek çevrildiği ortaya çıktı. 

YAPILAN KONUŞMA SİYASİ YAPILAN ÇEVİRİ EKONOMİ İÇERİKLİ 

Yayınlanan haberde, seçimlere ilişkin konuşan vatandaş, "Şanlıurfa'da köyde toplu oy kullanılıyor. Jandarmayı koymuşlar kapıya kimseyi içeriye sokmuyorlar. Milletvekillerini dövüyorlar. Çok ayıp. Hepimiz kardeşiz. Kim gelirse." ifadelerini kullanırken DW tarafından yapılan çeviride şu açıklamalara yer verildi: "Fiyatlara şaşırdım. Nasıl oluyor da havuç 50 liraya, et 500 liraya mal oluyor. Bu çok fazla ve insanların hala böyle bir hükümete oy vermesi nasıl mümkün olabilir?" Fransa merkezli Euronews de geçtiğimiz günlerde benzer bir skandala imza atarak deprem bölgesindeki bir vatandaşın açıklamalarını değiştirerek yayınlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading