Yandex Metrica

Alman gazetenin iddiası: Adalet Bakanı Gül de Pegasus'la hedeflendi

Alman gazetenin iddiası: Adalet Bakanı Gül de Pegasus'la hedeflendi

İsrail yapımı casus yazılımla hedeflenmiş 50 bin kişi arasında Türkiye'den iki ismin daha bulunduğu iddia ediliyor: Adalet Bakanı Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir başdanışmanı...

Gündem

23.01.2024, 17:41

İsrail merkezli casus yazılım Pegasus'la kimlerin hedeflendiğine ilişkin bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Paris merkezli medya kuruluşu Forbidden Stories ile Uluslararası Af Örgütü tarafından 16 medya kuruluşuyla paylaşılan telefon listesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından birinin numarası olduğu iddia edildi. 

Pegasus listesiyle ilgili verilere sahip olan medya kurumlarından Alman Die Zeit gazetesi, Suud rejiminin İsrailli NSO firmasından satın aldığı casus yazılımla, Adalet Bakanı Gül ile Erdoğan'ın başdanışmanını da hedeflemiş olabileceğini yazdı. Türkiye'den 500 ismin bulunduğu ileri sürülen listede Riyad yönetiminin daha önce gazeteciler Yasin Aktay ve Turan Kışlakçı ile 2018 yılında Cemal Kaşıkçı cinayetini soruşturan dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ı da izlediği ortaya çıkmıştı. 

Casus yazılımın hedefi olanlardan oluşan 50 bin kişilik listenin nasıl sızdırıldığı henüz açıklığa kavuşmazken, ortaya dökülen iddialara göre dünya genelinde şimdiye dek pek çok siyasetçi, gazeteci, işadamı Pegasus kullanılarak takip edilmeye çalışıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading