Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman bakanlar Kahramanmaraş'ı ziyaret etti! 'Felaketin boyutu kelimelerle ifade edilemez'

Alman bakanlar Kahramanmaraş'ı ziyaret etti! 'Felaketin boyutu kelimelerle ifade edilemez'

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye'de 11 ili etkileyen depremlerin depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine ziyarette bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Pazarcık'ta koordinatör vali olarak görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'ndan bilgi aldı.

Son dakika... Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri: 'PKK Türkiye ve... Haberi Görüntüle

İNCELEMELERDE BULUNDULAR 

Çadır kentteki vatandaşlarla ve şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adı verilen Kızılay çadırındaki çocuklarla görüşen Baerbock ve Faeser, gönüllü Alman doktorlar tarafından kurulan tıbbi hizmet çadırında da incelemelerde bulundular. 

22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi? Cuma günü kar tatili... Haberi Görüntüle

"KELİMELERLE İFADE EDİLEMEZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ilçe merkezindeki enkaz bölgelerini gezdi, gazetecilere yaptıkları açıklamada  "Bu deprem felaketinin boyutu, burada olsanız bile kelimelerle ifade edilemez." dedi.

Dün de bölgede deprem meydana geldiğini ve insanların geceyi araçlarında geçirdiğini hatırlatan Baerbock, kendilerinin de depremi hissettiklerini ifade etti. 

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen para kulesi trafiğinde yeni gelişme:... Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI YARDIMIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Baerbock, burada uluslararası yardımın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini dile getirdi. Çadır, tıbbi malzeme, gıda yardımı, battaniye ve jeneratörler için Alman hükümeti olarak 50 milyon avro daha yardım sağladıklarını aktaran Baerbock, böylelikle Almanya'nın depremzedelere yönelik yardımının 108 milyon avroya ulaştığını  söyledi 

Çarşaflı kadına çirkin saldırı! İstanbul'da tepki çeken görüntüler: Dini değerlere... Haberi Görüntüle

YARDIM UZUN SÜRELİ OLACAK 

Almanya'da yakınları olanlar için vize sürecini kolaylaştırdıklarını dile getiren Baerbock, insanların vize başvurularını kolaylıkla yapabilmeleri için bölgede bir "vize otobüsünün" bulunduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, pasaportları enkaz altında kalanların veri aktarımının hızlı olması için sürekli Türk makamlarıyla temasta olduklarını dile getirdi. 

İlk etapta acil yardım yapılsa da yardımın uzun süreli olması gereltiğinin altını çizen Baerbock, insanlara perspektif sunmak için bu yardımı uzun süreli yapacaklarını vurguladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading