Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alman Bakan'dan itiraf: Tahıl anlaşması Türkiye'nin başarısı

Alman Bakan'dan itiraf: Tahıl anlaşması Türkiye'nin başarısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Alman mevkidaşı Baerbock, Tahıl anlaşması için "Hükümetinizin başardığı, açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok insan için umut ışığı. Size büyük saygı gösteriyoruz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar için Türkiye'ye gelen Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği’nde gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenlerken Baerbock, Rusya ile Ukrayna arasınaki tahıl anlaşmasına iliştin Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Bakan Baerbock, açıklamasında "Tahıl anlaşması, Hükümetinizin başardığı, açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok insan için umut ışığı. Size büyük saygı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da iftar programında konuştu Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN POLEMİĞİ

Öte yandan Baerbock, Çavuşoğlu'nun Yunanistan ile Türkiye arasındaki Adalar meselesine Almanya'nın taraflı davrandığı eleştirisine de yanıt vererek "Farklı görüşlerdeysek bu propaganda olmayabilir" ifadelerini kullandı.  
Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamadra "Adalar konusunda Almanya'nın taraflı davrandığını söylediniz. Almanya'nın Yunanistan'ın yanında yer aldığını söylediniz. Oysa ihtilaflı konularda propagandalara inanıp taraf tutmak doğru değil. Yunanistan haksızsa haksız diyebilirsiniz. İşte sorun burada. Avrupa Birliği üyesi olmak her türlü hakka sahip olmak demek. Yunanistan'ın yanlışlarına AB üyesi diye sahip çıkmamak lazım" ifadelerini kullanımıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading