Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ali Babacan çocuk gibi heyecanlı: Avrupalılar görecek, 'aferin' diyecek!

Ali Babacan çocuk gibi heyecanlı: Avrupalılar görecek, 'aferin' diyecek!

Altılı Masa'nın seçim beyannamesi olarak sunduğu 240 sayfalık mutabakat metni Avrupa'dan övgü bekleyen Ali Babacan'ı bir çocuk gibi heyecanlandırdı.

Gündem

23.01.2024, 20:23

Altılı Masa'ya tepeden tırnağa sirayet etmiş Amerikan-Avrupalı aşkı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da somut biçimde vücut buldu. 

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile birlikte açıkladıkları 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nden ötürü bir çocuk gibi heyecanlı olduğu gözlenen Babacan, bu sabah katıldığı programda tuhaf ifadeler kullandı. 

Metnin hazırlanması sürecinde çeşitli Avrupa gazetelerine röportaj verdiğini, bunlar arasında İspanyol El-Pais'in de bulunduğunu anlatan Babacan, 2 bin 300 maddeden oluşan seçim beyannamesi niteliğindeki vaatleri Batılıların beğenmesini umduğunu dile getirdi. 

2024 ÖĞRETMEN ATMA TAKVİMİ! Öğretmen atamaları ne zaman, hangi branşlarda... Haberi Görüntüle

'ŞUNA BAK' DİYECEKLER, 'AFERİN' DİYECEKLER...

HalkTV'deki Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Ali Babacan, şunları söyledi: 

"Avrupalı gazetecilerle kısa kısa görüştük ama İspanyol El-Pais'e mülakat verdim. Orada büyük bir sayfa yayınladılar. Onların hepsine bunları (mutabakat metnini) anlattım. 'Yahu çok güzel bir şey, eğer yaparsanız' dediler. 'Yapıyoruz işte' dedim ya... 'Zor değil mi?' diyorlar. 'Zor ama yapacağız, başaracağız' dedim. Başardık işte. (Mutabakat metni dosyasını kameralara gösterirken) Avrupa'dan da bakacaklar, böyle hayranlıkla diyecekler ki yahu, 'Aferin!' diyecekler ya, 'Türkiye'de şuna bak' diyecekler..."

Avrupa ülkelerinden 'aferin' almayı hayatının temel gayesi gördüğü gözlenen Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde savunma sanayii şirketlerine 'dokunacağı' vaadiyle Türkiye'de infial uyandırmıştı. Türk SİHA'ları ve savunma platformlarına yönelik tehdidin, Babacan ile aynı gün Amerikan istihbarat görevlisi Michael Rubin'den de gelmesi dikkat çekmişti.

Babacan'ın DEVA Partisi'ni birlikte kurduğu Metin Gürcan, İspanyol ve İtalyan elçiklik görevlilerine savunma sanayii sırlarını içeren bilgileri zarf içinde para karşılığı satarken yakalanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading