Yandex Metrica

Ali Babacan Avrupa'yı örnek gösterdi YPG'ye terör örgütü diyemedi!

Ali Babacan Avrupa'yı örnek gösterdi YPG'ye terör örgütü diyemedi!

7'li koalisyonun ortaklarından Ali Babacan katıldığı bir Youtube programında kendine yöneltilen soruları yanıtladı. Ali Babacan hain terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG/PYD'ye terör örgütü diyemedi.

Gündem

23.01.2024, 20:49

Ali Babacan, hain terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG/PYD'ye terör örgütü diyemedi. Babacan, "PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil" şeklinde konuştu.

Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

TERÖR DEVLETİNE MÜSAADE EDECEK MİSİNİZ?

Youtube'da Babala Tv kanalında yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon'a katılan Babacan'a "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine müsaade edecek misiniz?" diye soruldu.

 Yönetilen bu soruya kaçamak cevap veren Babacan, PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirse de aynı şeyi Suriye uzantısı YPG/PYD için söyleyemedi.

Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan Perşembe Kayseri'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

Ali Babacan, YPG/PYD'ye terör örgütü diyemedi, "Terörü bir kenara ayırmamız lazım. Terör herkesin mücadele etmesi gereken bir konu. PKK bir terör örgütüdür. ABD de Avrupa da bunu bu şekilde tanımlamış durumda." dedi.

Soruyu soran vatandaşın "PYD de YPG de" uyarısının ardından sözlerine devam eden Babacan, "PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil. Kök olarak aynı mı? Olabilir... Aynı yere çıkıyor olabilir. Ama terörizmin bir tanımı var. Bu sadece bizim özel tanımımız değil uluslararası bir tanımı var. Bir terör örgütüyse sonuna kadar mücadele ederiz. Terörle mücadele etmek sadece silahla olmuyor." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading