Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aleyna Ölmez'in durumu nasıl? 248. saatte enkazdan kurtarılmıştı: Nasıl dayandığı belli oldu

Aleyna Ölmez'in durumu nasıl? 248. saatte enkazdan kurtarılmıştı: Nasıl dayandığı belli oldu

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından 11. günde tam 248 saat sonra kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan açıklama geldi. Genel durumunun iyi olduğu belirtilen Aleyna'nın vücudundaki kırık sebebiyle ameliyat olacağı bildirildi.

Gündem

22.03.2024, 19:31

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında enkaz altında kalan Aleyna Ölmez 248 saat sorna enkaz altından sağ kurtarılmıştı. 

Tedavi olmak üzere Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Aleyna'nın son durumu hakkında Başhekim Prof. Dr. Tanıl Kendirli ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar açıklamada bulundu. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi Haberi Görüntüle

SAĞLIK DURUMU İYİ 

Ünüvar, Aleyna'nın dün 18.02'de hastaneye getirildiğini gece boyunca durumunun takipe dildiğini ve bir probleminin olmadığını söyleyerek sabah saatlerinde ameliyata alındığını söyledi. 

Tanıl Kendirli ise Ölmez'in ilk muayenesinde genel durumunun iyi olduğunun tespit edildiğini, ileri tetkikler sonucunda, pelvisinde kırık tespit edildiğini, sabah saatlerinde de ameliyat edilmesine karar verildiğini aktardı.

Firari Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de görüntülendi! Keyifleri halleri... Haberi Görüntüle

AMELİYATA ALINMIŞTI 

Gece boyunca Ölmez'in bilincinin açık olduğunu belirten Kendirli, "Umuyoruz ki akşam ağızdan beslenmeye, su içmeye başlayacak. Genel durumu iyi şu anda." dedi. 

Doç. Dr. Mahmut Kalem ise Aleyna'nın ameliyatı ile ilgili açıklamada bulundu. Kalem pelvis kırığı sebebiyle ameliyata alınan Aleyna'nın diğer uzuvlarında herhangi bir yaralanmasının olmadığını belirtti. 

Ekrem İmamoğlu İstanbul'da kaç kilometre metro hattı yaptı? Ulaştırma Bakanı... Haberi Görüntüle

'KISA SÜREDE YÜRÜMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ'

Aleyna'nın ameliyat sonrası uyandığını durumunun iyi olduğu belirten Kalem, 'Kısa sürede yürümesini ümit ediyoruz' dedi. 

Kalıcı bir sağlık problemi yaşayıp yaşamayacağına ilişkin soru üzerine Kalem, ortopedik açıdan takibin devam edeceğini belirterek, "Şu anki öngörümüz, herhangi bir problem olmayacağı umudumuz var." dedi.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

CENİN POZİSYONU YARALANMADAN KORUMUŞ 

Ayrıca Kalem, enkaz altında nasıl bir pozisyonda bulunduğu ve korunabildiğine dair soruyu da cevapladı. Ölmez'in yaralanma şeklinin, "dış yan taraftan gelen ezilme" olarak açıklayan Kalem şöyle konuştu: 

Leğen kemiğinde buna bağlı bir kapanması vardı. Zaten bunu düzeltip tespitini yaptık. Muhtemelen yandan bir baskı altında kalmış, cenin pozisyonunda kaldığı için de korunduğunu düşünüyorum.

Survivor'da ilk eleme adayı kim oldu 23 Mart? Survivor All... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALEYNA İLE GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yaşındaki Aleyna Ölmez ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Aleyna’nın sağlık durumunun iyi olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya döndüğünde Aleyna’yı ziyaret edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ağrın var mı kızım?” diye sorması üzerine Aleyna, “Çok hafif. Atlattım” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Elhamdülillah. Biliyorsun, hastaların duası makbuldür. Senin ismin de çok güzel. Cumhurbaşkanlığında çalışma odamda senin bu isminle ‘Aleyna’ levhası var.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah en yakın zamanda bir arada oluruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun kızım” dedi.

Aleyna da “İnşallah. Çok teşekkür ederim her şey için” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading