Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alevi STK'larından cemevleri düzenlemesine tepki!

Alevi STK'larından cemevleri düzenlemesine tepki!

Bazı Alevi STK'ları TBMM önünde basın açıklaması yaparak cemevlerine yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifine tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 20:02

Alevi STK'larının bazıları TBMM önünnde toplanarak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve Genel Kurul'da bugün görüşülmesi planlanan düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu. 

CHP ve HDP'li vekillerin destek verdiği açıklamada Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, Alevi halkının talepleri, onlarca yıldır ortada dururken bu yasa teklifi ile AK Parti hükümeti çözümü betonda, demirde görmektedir." sözlerini kullandı. 

İYİ Parti lideri Akşener'den Mansur Yavaş'a sert tepki: Siyasi ahlaksızlık,... Haberi Görüntüle

RIZALIK ESASI İLE KENDİNİ İFADE EDEBİLİR 

Diğer yandan inançların kanunlar ile değil rızalık esası ile kendini ifade ettiğini belirten Fırat, hazırlanan torba yasa teklifinin inançlara saygısızlık olduğunu iddia etti.

Fırat konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Söz konusu torba yasa yaklaşımı inancımıza saygısızlık olduğu gibi, ocaklarımıza kayyum atamaktır. Kabul etmiyoruz. 'Yol bir, sürek binbir' diyen inancımız her inancın içerisindeki hakikat arayışına kıymet verir, kıymet bilir. Devlet, bu kıymette adalet şirazesi ile ancak mana bulabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading