Yandex Metrica

Alevi dedesi Hüseyin Öz'den iki gazeteye iki farklı açıklama: Sohbet oldu mu olmadı mı?

Alevi dedesi Hüseyin Öz'den iki gazeteye iki farklı açıklama: Sohbet oldu mu olmadı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi'nde 'Alevi dedesi' Hüseyin Öz, Cumhuriyet gazetesine "Erdoğan'la sohbet olmadı, taleplerimiz alınmadı" dedi. Aynı Öz, Hürriyet'e ise şu demeci verdi: "Taleplerimizi ilettik, Cumhurbaşkanı olumlu şeyler söyledi."

Gündem

06.04.2024, 23:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. AK Parti'li Mamak Belediyesi tarafından bir süredir tadilat yapılarak yenilenen cemevinde Erdoğan, Alevi dedelerin sorunlarını dinledi, taleplerini aldı. 

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

'SOHBET OLMADI, TALEPLERİMİZ ALINMADI'

Ziyaretin ardından Hüseyin Gazi Cemevi dedesi Hüseyin Öz, iki gazeteye iki farklı açıklamayla kafaları karıştırdı. Cumhuriyet gazetesinden >Gökhan Kam'a konuşan Öz, "Sağdan soldan dede davet etmişler bilgimiz dışında. Adeta evimizde bizi misafir ettiler. Herhangi bir sohbet olmadı ve taleplerimiz alınmadı. Gelen yurttaşları tanımıyorum, kendileri getirdiler herhalde. Film platosu gibi kullandılar bizi" dedi. 

TV8,5 yayın akışı 16 Nisan Salı! Bugün TV8,5'ta neler var, hangi maçlar var? TV8,5 yayın akışı 16 Nisan Salı! Bugün TV8,5'ta neler var,... Haberi Görüntüle

'TALEPLERİ İLETTİK, OLUMLU ŞEYLER SÖYLEDİ'

Aynı Hüseyin Öz, Hürriyet gazetesinden >Mert Gökhan Koç'a da konuştu. Alevi dedesi Öz, Erdoğan'ın ziyareti sırasında cemevlerine yönelik saldırıların değerlendirildiğini, Cumhurbaşkanı'nın, "Bunların üzeri 'iki meczup' denilerek örtülemez. Arkasında hangi güçler varsa sonuna kadar takip edilecek ve mutlak suretle en ağır ceza verilecektir" dediğini anlattı. 

Hüseyin Öz

"Bu konuda kendisinin kararlı olduğunu gördüm" diyen Öz, ayrıca cemevleri ile ilgili taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini kaydetti. 

Hüseyin Öz, "Cemevlerinin statüsünün tanımlanması, elektrik, su gibi giderlerinin devlet tarafından karşılanması ve diğer ibadethanelere tanınan hakların buraya da tanınmasını talep ettik. Kendileri de olumlu şeyler söyledi. Zaten buraya gelerek bir adım atmış oldu, ardından da ibadethane olarak tanınma geleceğini düşünüyorum. Danışmanları vasıtasıyla raporlar hazırlanması talimatını verdi" diye konuştu. 

Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte Erdoğan'la sohbet etme imkanı bulamadığından ve yanındakileri de tanımadığından yakınan Hüseyin Öz'ün Hürriyet'e bambaşka şeyler anlatması dikkat çekti. Oradaki Alevi dedeleri ve Bektaşi dernek temsilcilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbet etmeksizin sözkonusu talepleri nasıl ilettikleri merak konusu oldu. 

22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu olabilir 22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI CEMEVİNDE NEREYE OTURSUN?

Erdoğan'ı ziyaretine ilişkin Cumhuriyet'te yayınlanan haberde Hüseyin Gazi Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan'ın görüşlerine de yer verildi. Erdoğan'ın posta oturmasını eleştiren Aslan, bunun Alevi ritüellerine aykırı olduğunu iddia etti.

"Postun olduğu yere dede dışında kimse oturmaz. Dedenin yanına da zakirler ya da aşıklar oturur" diyen Aslan, kendi anlayışına göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'nın nereye oturtulması gerektiğine açıklık getirmedi. Aslan, ziyaret sırasında Alevilerin sorunlarının gündeme gelmediğini savundu. Aynı dakikalarda aynı ortamda bulunan Alevi temsilcilerinin birbiriyle çelişen açıklamalar yapması kafaları iyice karıştırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading