Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aktau'da kritik görüşme: Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan bakanları buluşuyor

Aktau'da kritik görüşme: Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan bakanları buluşuyor

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan dışişleri ve ulaştırma bakanları 25 Kasım'da Kazakistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki liman kenti Aktau'da bir araya gelecek. Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridorunun en önemli güzergahlarından Aktau'da önümüzdeki yıldan itibaren Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla petrol sevkiyatının başlayacağı ana liman yer alıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:16

Uluslararası ulaşım koridorlarını geliştirme konusunun ele alınacağı toplantıda özellikle Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru'nun  potansiyelini artırmak için adım atılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor! Masada kritik başlıklar var Haberi Görüntüle

KAZAKİSTAN'IN AVRUPA'YA AÇILAN KAPISI

Kazakistan'ın güneybatısındaki Mangistau Yarımadası'nda bulunan Aktau; Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan ve İran ile ortak deniz sınırını paylaşıyor. Kazakistan petrolünün yüzde 25'inin üretildiği Aktau Kazakistan'ın Avrupa'ya açılan kapısı olarak nitelendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede oy kullanacak 31 Mart 2024? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın... Haberi Görüntüle

PETROL SEVKİYATI ORADA BAŞLAYACAK

Önümüzdeki seneden itibaren Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla petrol sevkiyatının başlayacağı ana liman da Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridorunun en önemli güzergahlarından biri olan Aktau'da yer alıyor.

Aktau 2018'de Hazar Denizi'nin hukuki statüsüne kavuştuğu 5. Hazar Ülkeleri Devlet Başkanları zirvesine ev sahipliği yapmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading