Yandex Metrica
SON DAKİKA
Akşener'den başörtülülere küfreden Altaylı'ya 28 Şubat övgüsü: Çok vicdanlıydınız

Akşener'den başörtülülere küfreden Altaylı'ya 28 Şubat övgüsü: Çok vicdanlıydınız

İYİ Parti Lideri Meral Akşener katıldığı programda, 28 Şubat döneminde 'Kılık kıyafete aykırı dolananları kolundan tuttuğum gibi karakola götüreceğim' diyen ve başörtülülere birçok kez ağza alınmayacak hakarette bulunan Fatih Altaylı'ya "28 Şubat'ta çok vicdanlıydınız" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:52

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Şubat döneminde başörtülülere hakaret eden  Fatih Altaylı'ya canlı yayında, "28 Şubat döneminde çok vicdanlıydınız." dedi.

Çarşaflı kadına çirkin saldırı! İstanbul'da tepki çeken görüntüler: Dini değerlere... Haberi Görüntüle

ALTAYLI HATASINI KABUL ETTİ AKŞENER 'VİCDANLIYDINIZ' DEDİ

Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı, "İktidar hep şunu vurguluyor, Bizim dönemimizde çeşitli kazanımlar elde ettiniz. Özellikle başörtülülere, dışlananlara ve belki benim de aralarında bulunduğu bazı insanların yaptığı hataların bu dönemde ortadan kaldırılan bir kazanım olduğunu söylüyor." diyerek yaptığı hatayı itiraf etmesine rağmen, Meral Akşener'in cevabıyla şok oldu.

Akşener, "Siz 28 Şubat döneminde vicdanlı davrandınız" diyerek Fatih Altaylı'ya sahip çıktı.

PKK'yı Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor! Kritik görüşme yapıldı: Türkiye'nin... Haberi Görüntüle

ALTAYLI'DAN BAŞÖRTÜLÜLERE GALİZ KÜFÜRLER

Fatih Altaylı 28 Şubat döneminde Marmara Üniversitesi önünde toplanan ve başörtülü kızlar için "Bir kadın var orada (Hürriyet gazetesinin manşetinde yeralan başörtülü öğrenciyi kasdederek) kadın olduğunu da hiç zannetmiyorum. Bu büyük ihtimalle bir fa.... Bir pankart açmış, öğrenci değil o, buraya getirilmiş bir fa.... Üniversite önünde eylem yapanların arasında bakıyorum da öğrenci yoktur. Belki bir iki tane. Bunlar kevaşe kevaşe. Toplanmışlar oraya ellerinde "7.4 yetmedi mi?"pankartı. Bunlar şeytana tapanlar. Satanistler ve şeytanla işbirliği halinde oraya toplanmışlar. Bunları odunla döveceksin. Zaman zaman kimi askerlerin gereksiz çıkışlar yaptıklarını düşünürdüm ama bunlar hiç gereksiz değilmiş. Bu aşağılık köpek sürüsüne az bile yaptıkları. Bunlara daha örgütlü çıkışlar yapmak lazım. Bunlara balans ayarı lazım; balans ayarı. Bunları takacaksınız rot balans makinesine döndüre döndüre balans yapacaksınız; aşağılık şer...ler." ifadelerini kullanarak hakaretler savurmuştu.

Emine Erdoğan yaşlılarla iftarda buluştu: 'Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı,... Haberi Görüntüle

'KOLUNDAN TUTTUĞUM GİBİ KARAKOLA GÖTÜRECEĞİM'

Fatih Altaylı, 3 Mart 1997 tarihindeki "Yeni vatandaşlık görevim" başlıklı yazısında yine başörtülü kadınları kast ederek "Kendime yeni bir iş buldum. Bundan böyle kılık kıyafet kanununa aykırı olarak dolaşanları, kolundan tuttuğum gibi karakola götüreceğim. Evlerini polise göstereceğim. Otomobilde görürsem plakalarını alıp bildireceğim. Yapılan işlemi savcılığa kadar takip edeceğim. Yok yok, savcılıkta da takip edeceğim. Hırsız yakalatmak iyi de, bu kanun tanımayanları yakalatmak mı kötü?" satırlarını kaleme alarak skandal ifadelere imza atmıştı.

TRT1 yayın akışı: 27 Mart 2024 TRT1'de bugün hangi program,... Haberi Görüntüle

AKŞENER 28 ŞUBAT DARBESİNİ SAVUNUYORDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 28 Şubat post modern darbesi sürecinde İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu. 28 Şubat darbesinin karşısında durduğu iddia edilen Akşener'in Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sorularına verdiği cevaplar sosyal medyada gündem olmuştu.

Akşener, "Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading