Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Akşener 'Altılı Masa'ya oturamazlar' demişti! Selahattin Demirtaş'ın çağrısına CHP'den yanıt: Ziyaret edeceğiz

Akşener 'Altılı Masa'ya oturamazlar' demişti! Selahattin Demirtaş'ın çağrısına CHP'den yanıt: Ziyaret edeceğiz

Altılı Masa'da yaşanan adaylık krizi çözüme kavuştu ancak şimdi de HDP krizi patlak verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in "CHP, HDP ile görüşebilir ama masaya gelemez" diyerek bu konuda açıklamada bulunmuştu. Akşener'in bu konuşması üzerine Selahattin Demirtaş'tan "HDP'nin desteğiyle cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksın" resti geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Demirtaş'ın sözleri sonrası "Yakın bir zamanda HDP'yi ziyaret edeceğiz" diyerek Altılı Masa adına HDP'yi ziyaret edeceklerini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:33

Altılı koalisyonda yaşanan adaylık krizi Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasıyla birlikte sona ererken şimdi de masada HDP krizinin patlak vereceği anlaşılıyor.  İYİ Parti lideri Meral Akşener geçtiğimiz aylarda "Eğer istiyorlarsa masadan biz kalkarız HDP oturur. Biz oradayken HDP olmaz" diyerek HDP'nin ittifaka katılmasıyla ilgili resti çekti. 

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in ilk önceliği: Kentsel dönüşüm! Haberi Görüntüle

HDP CEPHESİNDE SEVİNÇ 

Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması sonrası HDP cephesinde büyük bir sevinç  yaşanırken Mithat Sancar "Kılıçdaroğlu'nu ziyarete bekliyoruz" açıklamasıyla  ittifaka destek için yeşil ışık yaktı.

Murat Kurum son anket sonuçlarını açıkladı: '1,8 puan öndeyiz' Haberi Görüntüle

"GÖRÜŞEBİLİRLER AMA MASAYA GELEMEZLER"

Meral Akşener her ne kadar dün akşam saatlerinde "HDP, CHP ile görüşebilir ancak masaya gelemez" desede  yaşananlar gerçeğin bu şekilde olmayacağını göteriyor. 

Emine Erdoğan: Türk insanını diğer milletlerden ayıran birlik ve dayanışma... Haberi Görüntüle

"HDP'NİN DESTEĞİYLE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAKSIN"

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş, İYİ Parti liderine yazdığı açık mektupta, Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteğiyle seçileceğini belirtip, "HDP'nin desteğiyle cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksın" restini çekerken Akşener'in nasıl bir reaksiyon vereceği merak ediliyor. 

23 Mart Erdoğan Ankara mitingi saat kaçta başlayacak? AK Parti... Haberi Görüntüle

HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın: "Sayın Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Pek tabii olarak, yarından itibaren -şu anda planlanıyor- her kesimi, siyasi partileri, STK'ları ziyaret edecek. Bu siyasi partilerden birisi de HDP'dir. Elbette ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur. HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür refahtır. Bakanlık da talep edebilir. Sayın Kılıçdaroğlu karar verecektir."

Yaşanan bu gelişmeler sonrası CHP ile HDP görüşmesinin olup olmayacağı merak konusu olurken CHP'li Özgür Özel HDP'yi ziyaret edeceklerini duyurdu.

Son dakika: Kilit kapanıyor! MSB kaynakları duyurdu: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli... Haberi Görüntüle

HDP'YE ZİYARET

Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise katıldığı bir televizyon yayınında, "Çok uzak olmayan tarihte HDP'yi ziyaret edeceğiz. Demirtaş ve Meral Hanım'ın nezaket dili önemli, ülkeyi bu kurtarır." dedi.

Şiddetli kar ve şiddetli fırtına geliyor! Meteoroloji uyardı: İstanbul, Bolu,... Haberi Görüntüle

"DEMİRTAŞ, 6-8 EKİM OLAYLARININ SORUMLUSU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6-8 Ekim olaylarının sorumlusu olmakla suçlanan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı masum ilan etmişti.

Demirtaş, 7 ayrı şehirde 10 farklı terör davasından yargılanıyor. Terör örgütü propagandası yapma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma gibi suçlardan yargılanan demirtaş hakkında 189 ayrı soruşturmanın yapıldığı ifade ediliyor.

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

BİRÇOK DAVADAN HAPİS CEZASI ALDI 

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, eylem ve söylemlerinden dolayı birçok davadan hapis cezası aldı. 7 şehir, 19 ayrı mahkemede yargılanan Demirtaş hakkında tam 189 ayrı soruşturmanın titizlikle yürütülüyor.

Demirtaş'a yöneltilen suçlamalardan bazıları şunlar: "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "suç işlemeye alenen tahrik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma", "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılama.."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading