Yandex Metrica
SON DAKİKA
Akkuyu Nükleer Santrali sahibi kim? Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı?

Akkuyu Nükleer Santrali sahibi kim? Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı?

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Mersin ilinin Gülnar ilçesinde yer alan Akkuyu Nükleer Santrali son günlerde internette sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Hatay'da 6.4 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı? sorusu gündeme geldi. Peki, Akkuyu Nükleer Santrali sahibi kim? Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı?

Gündem

23.01.2024, 20:29

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan ve Mersin ilinin Gülnar ilçesinde inşası tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali hakkında internette birçok araştırma yapılıyor. Hatay'da 6,4 şiddetinde bir depremin meydana gelmesi sonucunda, Mersin'de yer alan Akkuyu Nükller Santrali'nde bir hasar olup olmadığı internette araştırılıyor. Peki, Akkuyu Nükleer Santrali sahibi kim? Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı?

Gökhan Zan neden adaylıktan çekildi? TİP Gökhan Zan'ın Hatay adaylığını... Haberi Görüntüle

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ SAHİBİ KİM?

Türkiye ile Rusya arasında 2010 yılında imzalanan anlaşma ile 4800 MW gücünde, dört reaktörlü bir santralin yapım anlaşması imzalandı. 

Rusya ile yapılan sözleşme doğrultusunda, bitirilecek ilk iki reaktörün üretiminin %70’i Türkiye’nin, %30’u Rusya’nın. Son iki reaktörün üretiminin % 30’u Türkiye’nin, %70’i Rusya’nın olacak. Kısaca yapılacak reaktörlerin iki tanesi Türkiye'nin, diğer ikisi ise Rusya’ya ait olacak.

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI TRABZON- YOMRA ilçesi Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

Times Meydanı'nda Gazze mitingi: KADEM Filistinli cesur kadınların sesini dünyaya... Haberi Görüntüle

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ'NDE HASAR VAR MI?

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 şiddetindeki deprem sonrasında akıllara Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar var mı? sorusunu getirdi. Rus Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'dan bu konuya dair bir açıklama geldi.  Yapılana açıklamada, Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin sonrasında sahada "herhangi bir hasar tespit edilmediği ve santral inşaatının devam ettiği açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading