Yandex Metrica
SON DAKİKA
Akar bilançoyu açıkladı: 6 yılda 18 bin 140 terörist

Akar bilançoyu açıkladı: 6 yılda 18 bin 140 terörist

Milli Savunma Bakanı Akar, hendek barikat terörüne karşı operasyonların başladığı 24 Temmuz 2015'ten beri 18 bin 140 PKK'lının etkisiz hale getirildini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten itibaren teröristlerin 'girilemez' dediği her yere girildiğini ve buraların temizlendiğini belirterek, "Söz konusu tarihten bugüne kadar 18 bin 140 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yılın başından itibaren ise 1212 terörist etkisiz hale getirildi. 23 Nisan'da başlayan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım harekatları planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Mehmetçik, teröristlerin inlerini başlarına yıktı, yıkmaya devam ediyor. 23 Nisan’dan bugüne kadar Suriye ve Irak’ın kuzeyinde toplam 352 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Akar'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile takip ettiği seçkin gözlemci gününün ardından Denizkurdu 2021 Tatbikatı tamamlandı.

DENİZLERDE REKOR: YILDA 200 BİN SEYİR SAATİ

Tatbikat sonrasında Güney Görev Grup Komutanlığını ziyaret eden Akar, burada değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından Türk Yüksek Hazırlık Seviyeli Deniz Görev Kuvveti (TURMARFOR) Komutanlığına ziyarette bulunan Akar ve TSK komuta kademesi, akşam yemeğinde personelle bir araya geldi. Buradaki konuşmasında, Doğu Akdeniz ve Ege'de hak, alaka ve menfaatlerin kararlılıkla korunmasında TSK'nın önemli unsurlarından Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yerine getirdiği başarılı görevleri anımsatan Akar, "Türk Deniz Kuvvetleri, 200 bin saat/yıl seyir yapmak suretiyle bütün zamanların rekorunu kırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlerin kahramanlığı, fedakarlığı sayesinde her geçen gün gücüne güç katmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sağlanan başarı dolayısıyla Deniz Kuvvetleri personelini tebrik eden Akar, "Şanlı Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri tarihimize yeni bir sayfa yazdınız, yeni bir sayfa ilave ettiniz" diye konuştu. MUĞLA 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading