Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti’nin seçim kampanyasında sürprizler var! Mega projelerin açılışları olacak

AK Parti’nin seçim kampanyasında sürprizler var! Mega projelerin açılışları olacak

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin yol haritasını açıkladı. Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin seçim kampanyasında sürprizlerin yer alacağını bahsetti! Ayrıca mega projelerin açılışları olacak.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek ve milyonlarca vatandaş oy kullanacak.

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında seçim sürecine ilişkin önemli mesajlar verip ''Alışılmış bir seçim kampanyası düşünmüyoruz. Çünkü ortada bir hüzün var. Bu hüznün olduğu bir dönemde müziksiz bir kampanya süreci yaşayacağız.'' ifadelerini kullanmıştı.

Peki AK Parti nasıl bir seçim kampanyası yürütecek ve bu yürüteceği kampanyanın sınırlarını kim çizdi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin seçim planını bugünkü köşesine taşıdı. İşte Abdulkadir Selvi'nin köşesinden AK Parti’nin yol haritası dair ipuçları..

2024 MANİSA-KULA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kula'da hangi... Haberi Görüntüle

POZİTİF BİR SEÇİM KAMPANYASI

AK Parti çok farklı, geleceğe dair umut veren bir seçim kampanyası hazırlamıştı. Ama depremle birlikte yeni bir Türkiye gerçeği ortaya çıktı. AK Parti de seçim kampanyasını değiştirdi. Deprem gerçeğini esas alan ama geniş kitlelerin daha iyi bir Türkiye’de yaşama arzusuna cevap veren bir seçim kampanyası hazırlandı. Görsellerinde yerli ve milli projelerin yer aldığı, pozitif bir seçim kampanyası planlanıyor. Depremin etkisi nedeniyle seçim kampanyası güçlü bir şekilde başlatılmadı. Bu, zamanın ruhuna uygun bir tercihti. Ama bir yandan da seçimlere çok az bir süre kaldı. Seçimin de kendine göre bir havası var.

Dışişleri Bakanı Fidan: Biz vurdukça köşeye sıkışan PKK müsamaha gösteren... Haberi Görüntüle

YENİ SLOGAN GELİYOR

AK Parti 14 Mayıs seçimlerinde, “Türkiye için hemen şimdi” sloganını kullanacak. Ama tek slogan bu değil. Seçim mitinglerinin başlamasıyla birlikte yeni bir slogan daha kullanılacak. Ama şimdilik gizli tutuluyor.

Düğüm 2. sezon ne zaman? Düğüm dizisi bitti mi? Yeni... Haberi Görüntüle

SEÇİM KAMPANYASI 11 NİSAN’DA BAŞLIYOR

AK Parti, seçim kampanyasıyla ilgili tüm hazırlıklarını tamamlamış. Seçim kampanyası 11 Nisan’da başlatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Nisan’da seçim beyannamesini açıklayacak. 9 Nisan’da milletvekili listeleri YSK’ya teslim edildikten sonra 11 Nisan’da Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda seçim beyannamesi açıklanacak, aynı zamanda milletvekili adaylarının tanıtımı yapılacak.

Seçim beyannamesinin iki ana eksen üzerine oturması bekleniyor.

1- Depremzedelerin 1 yıl içinde kalıcı konutlara kavuşması ve şehirlerin yeniden inşası.

2- Ekonomi. Daha iyi bir gelecek vurgusu.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler! Haberi Görüntüle

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ OLACAK

Seçim kampanyasında bazı sürprizlerin üzerinde çalışılıyor. Bu sürprizlerin bazı ipuçlarını vermeye çalışacağım ama bir bütünlük içerisinde kampanyayı aktarmak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ramazan ayının ilk dilimini deprem bölgesine ayırdı. Erdoğan ilk iftarı Kahramanmaraşlılarla birlikte yaptı. Kalıcı konutların temelini attı. Ramazanın ikinci günü de Hatay’daydı. Cumhurbaşkanı, ramazan boyunca depremzedelerle iftar yapmaya devam edecek.

Mal varlığını kamuoyuna açıklamıştı! CHP'de İmamoğlu ile ilgili yeni iddia:... Haberi Görüntüle

MİTİNG YAPILACAK MI?

Peki AK Parti bu seçimde miting yapmayacak mı? Yoksa mitingsiz bir seçim kampanyası mı yürütülecek? Mitingsiz seçim olur mu? Miting yapılacak. Ama sadece mitingler yapılmayacak. AK Parti’nin seçim kampanyasının ana omurgasını oluşturan yerli ve milli projelerin hayata geçirildiği törenler düzenlenecek. Böylece Erdoğan güçlü bir şekilde sahaya girecek. Erdoğan meydanlardan gelen bir lider. Sahaya indiğinde oy oranını en az birkaç puan artırmayı başarıyor. Seçim kampanyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine kurulacak. Çünkü AK Parti bu seçimleri Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi olarak görüyor. Seçmene, “Türkiye’yi 5 yıl boyunca Erdoğan mı yönetsin, Kılıçdaroğlu mu?” tercihi sunulacak.

2024 MARDİN-SAVUR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Savur'da hangi... Haberi Görüntüle

MEGA PROJELER AÇILCAK

Rahmetli Özal da bunu yapardı. F-16’ların, Fatih Köprüsü’nün, otobanların, bilgisayarın kullanıldığı farklı seçim kampanyaları düzenlerdi. Erdoğan da milletimizin göğsünü kabartan mega projeleri bir bir hizmete sokup, seçmenlere “Beni seçerseniz bu eserler devam eder, Kılıçdaroğlu gelirse bu hizmetleri engeller” mesajını verecek.

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli? Haberi Görüntüle

İŞTE AÇILIŞLARIN TAKVİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bandırma’da Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı bor karbür tesislerinin açılışını gerçekleştirmişti. 20 Nisan’dan itibaren diğer mega projelerin açılışları yapılacak.

- Hangardan çıkarılan Milli Muharip Uçağımız için tören düzenlenecek.

- Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni hizmete girecek.- Karadeniz’deki doğalgazın sisteme verilmesi için Filyos’taki tesislerde tören yapılacak.

ŞİRVAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Şirvan Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

SEÇİM AFİŞLERİNDE NE OLACAK?

Deprem gölgesinde bir seçim kampanyası yürütüldüğü için her ayrıntı ince bir şekilde düşünülüyor. Peki seçim afişleri kullanılacak mı? Evet, seçim afişleri olacak. Deprem bölgesinde seçim afişi asılmayacak. Ancak bayramdan sonra deprem bölgesinin dışında seçim afişleri ve pankartlar kullanılacak. Peki seçim afişleri hazır mı? Seçim afişlerinde ne olacak? Seçim afişlerinin çekimlerinin, tasarımlarının büyük ölçüde tamamlandığı söyleniyor. Seçim beyannamesinin açıklanacağı 11 Nisan tarihinde seçim afişlerini de görme imkânımız olacak. O güne kadar gizli tutulacak. Seçim afişlerinde Erdoğan olacak. Ama sadece Erdoğan olmayacak. Türkiye’nin büyük gurur projeleri de olacak. Mega projeler kullanılacak.

- Milli aracımız TOGG.

- Milli Muharip Uçağı.

- İlk uçak gemimiz TCG Anadolu.

- Türkiye’nin ilk Bor Karbür İşletmesi.

- Milli Muharip Uçakları İHA’lar, SİHA’lar.

- 1918 Çanakkale Köprüsü.

- Artvin Yusufeli Barajı.

- Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni.

- Karadeniz doğalgazı.

- Akkuyu Termik Santralı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading