Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Partili Aydemir'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanımız yüzde 60'lara varan oyla bir dönem daha seçilecek

AK Partili Aydemir'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanımız yüzde 60'lara varan oyla bir dönem daha seçilecek

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 60'lara varan oy oranıyla bir dönem daha seçileceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın tekrar aday olmasına ilişkin tartışmalara değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, konuyla ilgili daha önceki açıklamalarını aktaran Aydemir, 2017'de TBMM Anayasa Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin görüşüldüğü tutanaklardan örnekler verdi.

Yemekteyiz'de 75 bin TL kim aldı, birinci kim oldu 15... Haberi Görüntüle

İPE UN SERİYORLAR

Aydemir, o dönemde bu konunun detaylı şekilde tartışıldığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olmasıyla ilgili hiçbir engel olmadığını belirtti.

Altılı masanın dünkü açıklamasına işaret eden Aydemir, "Şimdi o günlerdeki söylediklerini ve belgelerini unutarak bu konuyu tekrar gündeme getiriyorlar. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bunlar mağlubiyeti peşinen kabul ettiklerini ifade ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tartışmasız seçileceğini gördükleri için ipe un seriyorlar. Bu altılı masanın zihniyetini gösteriyor. Altılı masanın zihniyetinde vesayet var." diye konuştu.

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANIMIZ YÜZDE 60'LARA VARAN OYLA BİR DÖNEM DAHA SEÇİLECEK

Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bazı askeri, medya ve sivil toplum örgütlerinin vesayet unsuru olarak seçimlere müdahale etmeye çalıştığını ifade eden Aydemir, bu anlayışın başka bir versiyonunun şimdi yine aynı işlevi gördüğünü kaydetti.

Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

Görecekseniz, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Allah'ın izniyle ve milletimizin teveccühüyle yüzde 60'lara varan oy oranıyla bir dönem daha cumhurbaşkanlığımızı yapacak. Bunu gördükleri için, o korkuyla endişeyle şimdi gelmişler böylesine absürt, saçma sayılabilecek ve özellikle milli iradeye hakaret içeren ifadelerle milletin önüne çıkıyorlar. Sandık geliyor, sandıkta hesap görülecek.

Aydemir, altılı masa içinde kavgaların bitmediğini, en son İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın da yaptığı açıklamalar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

İstanbul ilçelerinde kim nerede önde? 31 Mart yerel seçim anket... Haberi Görüntüle

CHP O SLOGAN İLE KENDİ KİRLİ TARİHİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYOR

CHP'nin "Yeter söz milletindir" sloganını kullanmasına ilişkin bir soruya da Aydemir, "CHP utanmadan kendi zulmünü ifade eden 'Yeter söz milletindir' sloganını şimdi kullanıyor. Ayıptır, siz nasıl siyaset yapıyorsunuz? Milletin hafızasıyla aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? CHP aslında o slogan ile kendi kirli tarihini silmeye çalışıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading