Yandex Metrica
SON DAKİKA

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sınır ötesi harekat açıklaması: Onay gelince harekat başlar

AK Parti MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in toplantı gündemine ilişkin açıklamalara bulundu. Sınır ötesi harekatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ömer Çelik, "Her zaman dediğimiz gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri hazırlığını yapar Cumhurbaşkanımız da onay verirse harekat başlar. Sınırımızın 30 km derinliğinde herhangi bir terör unsuruna tahammülümüz yok" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:20

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'kaçacaklar' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi'yle ayrışmalarımız olabilir, fakat milli güvenlik konusunda CHP genel başkanı koltuğunda oturanların hassasiyeti olmuştur. İlk defa CHP genel başkanlık koltuğunun bu şekilde istismarı ilktir" ifadelerini kullandı.

3 suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-16 ile 63 şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

SINIR ÖTESİ HAREKAT

AK Parti MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılıyor. Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, sınırötesi harekatla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, "Her zaman dediğimiz gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri hazırlığını yapar Cumhurbaşkanımız da onay verirse harekat başlar. Sınırımızın 30 km derinliğinde herhangi bir terör unsuruna tahammülümüz yok" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar; 

İçimizde kanayan bir yara. Kadın cinayetleri konusu gündemden düşmüyor. Beril Varol'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Üzerimize düşeni yaptık, yapmaya hazırız. Hep beraber çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

İstanbullunun parası ile arsa almışlar! Fatih Keleş'in Ekrem İmamoğlu'nun babası... Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır Anneleri'ne selam gönderiyorum. Annelerin çocuklarını kurtarmak için verdiği mücadele, vicdan nöbeti olarak 1000.günü geçmiş durumda. Buradaki mesele terör örgütlerinin yok edilmesidir. Bundan sonra da Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi harekatlar gerçekleştirilecektir.

Beklenen İstanbul depremi kapıda! Naci Görür 'Çok üzüleceğiz' diyerek o... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAKİ TEKNOFEST 

Sayın cumhurbaşkanımızla birlikte Azerbaycan'da TEKNOFEST'e katıldık. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu bir zihniyet devrimi. Nobel ödüllü bilim adamımız Aziz Sancar hocamızın ifadeleri son derece kıymetlidir. Her iki ülkenin geleceğe imza atacak bir etkinlikte buluşması, kendi alanında bir ilk olmuştur.

CHP'de kiriz üstüne kiriz: CHP'li doktor Kerimoğlu, İmamoğlu'na teşhisi koydu:... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI

Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinmek isterim.Sayın Cumhurbaşkanımızın bir harekat olacsğını ifade etmesinin ardında, sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımızın ülkeden kaçacağını söylemesi sorumsuzluk olmuştur. Hiçbir zaman bir muhalefet genel başkanının çıkıp devlet başkanını yabancıların diliyle etiketlemesi ortaya çıkmamıştır. Yakışmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'yle ayrışmalarımız olabilir, fakat milli güvenlik konusunda CHP genel başkanı koltuğunda oturanların hassasiyeti olmuştur. İlk defa CHP genel başkanlık koltuğunun bu şekilde istismar edilmesi ilktir. Önüne belge, bilgi getirildiği zaman sorgulaması lazım. Türk siyasetini demokrasisini zehirleyen, son dereceli sıkıntılı sonuçları oluyor. Kendini ve partisini bu duruma düşürmemeli. Son derece hassas bir konudur. Cumhurbaşkanımızın 'Harekat gerçekleştireceğiz' demesinden bir iki gün sonra oluyor.

Vatandaşlarımız, öğrenci ve iş için başka ülkelere gittiklerinde bunlar istiyorlar ki kendilerine muhtaç olsunlar. Sivil öğrenciler, vatandaşlarımız için yurtlar açılıyorsa, devletimiz gayret sarf ediliyorsa memnuniyet duyması gerekir. Buradaki mesele bunların bu zeminleri kullanmasını engellemektir. O zaman söyledim, 'Belgeler açık kaynaklarda vardır' dedim. Öyle çıktı. Arkasından bilinen bir FETÖ'cü çıktı, 'Ben bunları birkaç yıl önce söyledim' dedi.

Bugün diyorlar ki 'İktidar olmak için çabalayacaklar' diyorlar. Bir karar verin. Karşılıklı ortaya koyacağımız rekabet olması gerekir. Kamuoyuna dönük tutarlı bir savunma olmadı. Tutarsız birkaç kişi çıkıp konuştu.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ BAŞVURUSU

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda ortaya çıkan tepkileri takip ediyoruz. İttifakın güçlenerek yoluna devam etmesini her zaman savunduk. Yeni bir çerçeve ortaya koyulacaksa, ilkeli olmak çerçevesinde olması gerekiyor. Türkiye'nin ifade ettiği her şey ittifakın ruhunu yansıtan sözlerdir. Madrid'de bu ilkeler yeniden ele alınacak. Terör örgütlerinin faaliyet yaptığı ülkelerin NATO'yu güçlendirecek tarafı yok. Karar almakta daha çok zorlaşacak. Tüm ülkelerin güvenliğinin gözetilmesi gerekiyor.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMALARI

İktidar değişimi ancak sandık yoluyla olur diyoruz. Bunlar şöyle yapıyorlar. Bir açıklama var, AK Parti'nin açıklamasıymış gibi ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin seçim güvenliği konusunda müthiş bir kapasitesi var. Geçen seçimlerde oy çuvallarının üstünde yatanları gördük. Bizim arzumuz hangi partiye ne oy verildiyse ortaya çıksın. O gün de tüm vatandaşlarımız gidecek, partilerin gözlemcileri olacak, sonuç ne çıkacak her zamanki gibi saygı gösterilecek. Birisi bir açıklama yapmış, bizi bağlamıyor. Sandık dışında kim bir arayışa giriyorsa reddediyoruz. Sandığı lekelemeye dönük yaklaşım ayağımızın altındadır. Sandığın namusu korunsun diye şehit vermişiz biz. Kazanılmış bir mücadelenin ürünüdür.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 20 ilde 'Sibergöz-25' operasyonu: 50... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA YASA TEKLİFİ

Yasa teklifleri, hükümetten geldiğinde otomatik yasakçıdır deniyor. Dünyadaki mevzuat düzenlemeleri incelendi. Rusya-Ukrayna savaşı çıktığında, Rus öğrenciler okullardan atıldı, 'Bu nefret kampanyasıdır' dedik. Bazı sosyal medya platformları 'Bir süre nefret kampanyasına izin vereceğiz' dediler. Arkadaşlarımız bu yapılanlara karşı 'Bireyleri nasıl koruyacağız' diyerek çalıştılar. Müzakereye açık, yüce meclis tartışacak karar verecek. Beğenmiyorsan argüman geliştireceksin. Bu platformların temel özelliği özgürlüktür. İlkel kabilelerin vahşetine benzeyen alanların oluşmasına sebep oluyor. Bunun için korunma alanına ihtiyaç var. Getirsinler yanlışımız varsa düzeltmeye kalkarız. Dünyanın sorunu bu. Medeni bir şekilde konuşalım.

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz mi olacak? Arnavutköy -... Haberi Görüntüle

ÇEVRE KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ

Dezenformasyonun tipik bir örneği. Burası sanki Hanımefendiye bağlı gibi bir şey oluştu. Çevre Bakanlığı'mıza bağlı bir kurum aslında. Hanımefendinin önderlik ettiği çevre projeleri var. Emine Erdoğan Hanımefendi, Türkiye'deki çevre bilincinin yayılması konusunda yoğun bir emek sarf ediyor. Yalanlanmasına rağmen devam ediyor. Bunların yaygınlaşmasını talep etmemiz gerekirken, iftira kampanyası olarak devam ediyor. Hanımefendinin önderlik ettiği konular devam edecek, ajansla ilgili özel kuruma bağlı değil. Bakanlığa bağlı.

TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER 2024? İşte Trabzon'da partilerin aday... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E 15 YIL SONRA İLK ZİYARET

İsrail ile konuşacağımız çok konu var. Cumhurbaşkanımızın Herzog'u ağırlaması bunun çerçevesini oluşturuyor. Burası sorunsuz bir alan demek değil. Bir milletvekili Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışıyor, bunu kınıyoruz. Bu eylemlerin önlenmesi konusunda hassasiyet muhataplara iletiliyor. Mescid-i Aksanın statüsünün korunması hassasiyetini iletiyoruz. İş birliği yapacağımız birçok alan var. Konuşmaya devam edeceğiz. Hassasiyetlerimiz ortadan kalkmış gibi konuşuluyor. Biz tüm iş birliği alanlarında ileri gitmeye, sorun alanlarında beraber çalışmamız gerektiğinin altını çiziyoruz.

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak Haberi Görüntüle

FRANSA'DAKİ PKK PROPAGANDASI

Türkiye'nin tutumunu haklılaştıran bir örnek. Marsilya'da bir kamp yapıyorlar. Fransa'yı tehdit eden bir terör örgütlerine kendi topraklarımızda izin versek ne kadar meşru görürler? Almanya'da DAEŞ terör örgütü, eylem yapsa polis onları korur mu? Buradaki mesele terör örgütünü himaye ediyorsunuz. Fikir özgürlüğüyse DAEŞ'e de verin görelim. Bizim düşmanımıza izin veriyorsunuz. Terör konusunda çifte standart olmaz. Bunların ilke ve kararlara bağlanması lazım.

Survivor All Star düelloyu kazanan yarışmacı kim oldu 14 Mart?... Haberi Görüntüle

KONSER İPTALLERİ

Konsere neye göre izin verilip yasaklandığını ben bilemem. Terörle ilgili faaliyetlere tabi ki izin verilmez. Yasaklanan sanatçımız, Kültür Bakanlığımız açıkladı, sahne alacak. Diğer propaganda Kürtçe yasaklanıyor diye yapılıyor. Böyle bir şey olamaz. TRT'nin bir kanalını tahsis eden biziz. Kültür Turizm Bakanlığımız, 2 büyük festivale başladı. Birinde 10 bin sanatçı, diğerinde 6 bin sanatçı vatandaşlarımızla buluşacak. Ne Kürtçeye karşı bir tutum, ne de sanatçıya karşı yasaklayıcı tavır söz konusudur. Sanata baskı gibi sunulması çarpıtmadır.

SURİYE'NİN KUZEYİNE HAREKAT OLACAK MI?

Mottomuz, Bir gece ansızın gelebiliriz. Türk sınırından 30 km derinlikten, bunların temizlenmesi lazım dedik temizlemediler. Bunun ne zaman olacağı TSK'nın himayesindedir. Çıkıp bunlardan haberdar olmayan harekatla ilgili tarih veriyor. Harekat başladığında güzergahı söylüyor, hangi ateş unsurlarını ne şekilde kullanacağınız analiz ediyorlar. Böyle bir şey olamaz. Hem olmayan şeylerden analiz yapıldığı zaman bir terör örgütüne 'Hazırlık yap' demiş oluyorsunuz, iki yalan yanlış spekülasyon ortaya çıkarıyorsunuz. Üçüncüsü terör örgütlerinin oralarda sivillere zarar vermesine neden oluyorsunuz. Bu konuya dikkat etmek lazım. TSK hazırlığını yapar, Cumhurbaşkanımız emri verdiği anda gerçekleşir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading