Yandex Metrica
AK Parti milletvekili aday adaylığına başvuran sayısı açıklandı!

AK Parti milletvekili aday adaylığına başvuran sayısı açıklandı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi için aday adaylığı başvurularının tamamlandığını açıkladı. Ali İhsan Yavuz, AK Parti'de milletvekilliği için müracaat eden aday adayı sayısının 6 bin 25 olduğunu, bakanların milletvekili adaylığına dair hususların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleneceğini ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 20:37

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi için aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından partisinin genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

"HUMMALI BİR ÇALIŞMA İÇİNE GİRDİK"

Seçim takvimi açıklandığı andan itibaren takvimde öngörülen iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere hummalı bir çalışma içine girdiklerini altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, , ittifak protokolündeki son durumun sorulması üzerine şunları açıkladı; 

"İttifak protokolünü sayın genel başkanlarımız imzaladı. Üç parti imzasıyla inşallah yarın cuma namazından sonra teslim edeceğiz. Hem Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Destici imzaladı hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli imzaladı hem de biraz önce Sayın Cumhurbaşkanı'mız Kahramanmaraş'a hareket etmeden önce imzaladı. Dolayısıyla ittifak protokolü hazır."

Abdulkadir Uraloğu'ndan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 'Taşeron' lafına tepki: Milletimiz için... Haberi Görüntüle

"ÜÇ GENEL BAŞKANIN İMZASIYLA PROTOKÜL HAZIRLANDI"

Geçen seçim dönemindeki ittifak protokolünde iki partinin imzası olduğunu anımsatan Yavuz, "Partiler ayrı ayrı seçime girecekse, bir başka partinin listesinden değil de kendi logosuyla o partilerle ittifak yapıyoruz. Büyük Birlik Partisi ittifakın bir parçasıydı ama bizim listemizden girmişti. Şimdi müstakilen kendi logosuyla birlikte girme yolunu tercih etti. Milliyetçi Hareket Partisi zaten o seçimde de bu seçimde de kendi logosuyla müstakilen parti olarak giriyor. Girmişti ve girecek. Biz de aynı şekilde. Dolayısıyla üç genel başkanın imzasıyla protokol hazırlanmış oldu." dedi.

CHP'li Uzgel'den aynı nakarat: Ne işimiz var Somali'de? Haberi Görüntüle

"KİMİN ADAY OLDUĞU BELLİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsanYavuz, 400 kişiyi aşan bir ekiple cumartesi günü düzenlenecek temayül yoklaması için hazırlık toplantısı yaptıklarını belirterek, "Temayül yoklamasında görevli olan başkan ve üyelerimizle toplandık. Çünkü onu elektronik şeklinde, e-Temayül şeklinde yapıyoruz. Oylarımızı elektronik ortamda gerçekleştirecek delegelerimiz, yani teşkilat mensubu arkadaşlarımız. Dolayısıyla adaylık müracaatlarını aldık. Kimin aday olduğu belli. Kimlerin temayülde oy kullanacağı belli. Cumartesi günü de o gerçekleşecek." dedi.

Terör örgütünde çözülme: 2 PKK'lı teslim oldu Haberi Görüntüle

6 BİN 25 KİŞİ BAŞVURDU 

Adaylık müracaatlarının dün akşam itibarıyla kapandığını ifade eden Yavuz, AK Parti'de milletvekilliği için müracaat eden aday adayı sayısının 6 bin 25 olduğunu açıkladı.  Yavuz, milletvekili adaylarının belirlenme sürecinde 14 ayrı komisyondan oluşan alt komisyonların tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan üst komisyonda son şeklini alacağını ifade etti.

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı mı, ne zaman? 2024-YÖKDİL/2 sınav takvimi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN TARAFINDAN BELİRLENECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında kabinede yer alan bakanların da milletvekili adayı olarak gösterileceğine ilişkin açıklamaları sorulan Yavuz, konuyla ilgili şunları söyledi; 

"Bakanlarımız, genel merkezimize zaman zaman gelir elbette. Sırf adaylık müracaatı için değildir bu. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın aktardığı gibi, aynen ifade ettiği üzere bakanlarımızın milletvekili listelerinde olup olmaması noktasında partimizin bir bakış açısı var. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ifade ettiler. Sanki bakanlarımızın da yer aldığı listeler oluşacak gibi duruyor."

Kabinede yer alan bakanların milletvekili adayı olmaları halinde görevlerinden istifa edip etmeyeceklerine yönelik sorular geldiğini belirten Yavuz, "Hem anayasal hem yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hatta biliyorsunuz daha önceki dönemlerde üç bakanın Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanının istifa etmesi gerekiyordu seçimlerden önce. O dahi kaldırıldı anayasadan. Dolayısıyla hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler." diye konuştu.Yavuz, bakanların milletvekili adaylığına dair hususların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleneceğini ifade etti. Ali İhsan Yavuz, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında seçim kampanyalarının değiştiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading