Yandex Metrica

AK Parti giderse dolar düşecekmiş! Muhalefet neden bu kadar panikte?

AK Parti giderse dolar düşecekmiş! Muhalefet neden bu kadar panikte?

Muhalefetin siyasetteki şaibeli görüntüsü arttıkça Türkiye'ye yönelik kriz propagandası da büyüyor. Sadece bir haftada Türkiye 50+1, erken seçim ve ekonomi gündemleriyle suni tartışmalara sürüklendi. Dolardaki yükselişten 'AK Parti gitsin düzelecek' sonucunu çıkaran ve operasyona başlayan muhalefetin kaygısı ittifaktaki giderek büyüyen itibar açığı.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Önce Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50+1 seçilme şartında değişiklik söylentisi, ardından erken seçim propagandası, son olarak ekonomik kriz beklentisi... Türkiye muhalefeti rutin dışı yollardan iktidar olma tartışmasına her geçen gün yeni bir madde ekliyor. Ancak Türkiye'de özellikle sosyal medya üzerinden başlatılan ve sokağı umutsuzluğa sürüklemeyi hedefleyen propagandaların arkasında yatan ısrarcı operasyonların amacı, muhalefetin iktidar oyunlarını gölgelemek. 

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

50+1 MUHALEFETİN OYUNUNU BOZUYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sırasında sistem konusunda bir değişiklik tartışması açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunların hepsi maalesef yalan dolan. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. O konuda değişikliğe gidilirse parlamento gider." açıklamasıyla konuyu kapattı. 

Karamollaoğlu'nun 'açtığı' bu suni tartışma muhalefeti umutlndırdı. Elbette CHP, İYİ Parti ve HDP’nin parlamenter sistemde ısrarı ve 50+1 tartışmasını köpürtmeleri boşuna değil. Yüzde 50+1'de istedikleri gibi bir sonuç alamamak endişesi muhalefeti endişelendiriyor. Bunun en temel nedeni de Millet ittifakı içinde yaşanan şeffaflık tartışması.  

kilicdaroglu aksener erken secim

5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel lojistik pazarına damgasını vurdu! 5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ TABANINA KARŞI ZORDA

Parlamenter sistem CHP, İYİ Parti ve HDP'yi yan yana gelmeye zorlamıyor.  Yani şu an ittifakın en zorlu sınavı haline gelen şeffaf ittifak ve HDP'nin gizli değil görünür aktör olarak tanınması 50+1 sistemi için mecbur hale geliyor. Milliyetçi tabana hitap ettiği iddiasıyla siyasi tutum belirleyen İYİ Parti'nin HDP’nin baskın dayatmalarına karşı tabanında açmazlara neden olan sessizliğinin sebebi de 50+1'lik seçim sistemi. Çünkü pazarlıklar seçimden önce yürütülüyor ve seçmen her şeye olduğu gibi tanık oluyor. 

TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG T8X ne zaman satışa çıkacak? TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG... Haberi Görüntüle

''50+1 TARTIŞMASI TUTMADI, ERKEN SEÇİM DİYELİM''

50+1 denemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yalanlamasıyla suya düşen CHP ve İYİ Parti, bu kez sosyal medya kampanyasını da barındıran yeni bir erken seçim kampanyası başlattı. Gerekçe ekonomideki gidişattı. Ancak bu baskın gündem oluşturma çabalarındaki görünür panik, aslında muhalefetin özellikle İYİ Parti'nin, son dönemde seçmenin gözünde giderek itibarsızlaşan pozisyonunu silikleştirerek 'Erdoğan gitmeli' tartışmasına odaklamaktı. 

aksener demirtas

Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması Filistin halkı için övünç kaynağıdır' Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması... Haberi Görüntüle

EKONOMİDEKİ SUNİ YÜKSELİŞ MUHALEFETİ UMUTLANDIRDI

Terörle mücadeleye 'hayır' diyen CHP ve şehit yakınına küfreden İYİ Parti’nin HDP’yle tüm ilişkisi deşifre olurken, muhalefetin ekonomik kriz operasyonunda  başka sarılacak dalı kalmıyor. Muhalefetin ekonomi bahanesiyle erken seçim tartışması açmasını da, Merkez Bankası'nın beklenti dahilinde olan kararıyla dövizin 'beklenmedik' bir sıra dışılıkla ani yükselişini de aynı pencereden görmek mümkün. Muhalif yayın organlarında yer alan ''AK Parti gidecek dolar düşecek'' iddiasındaki özgüven bile, ekonomide yaşananların operasyo nel boyutunu gözler önüne serecek cinsten.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading