Yandex Metrica

AK Parti erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu! Muhalefetin hevesi kursağında kaldı

AK Parti erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu! Muhalefetin hevesi kursağında kaldı

Son dakika... AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, Seçim Kanunu düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanun teklifindeki yeni milletvekili hesaplama sistemini anlatan Yazıcı, 'Baraj konusu ittifak düzenlemesiyle çözüldü' dedi. Yazıcı, muhalefetin hevesini kursağında bırakarak Seçim Kanunu teklifi ile erken seçim tartışmalarının bittiğini de vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 18:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV yayınında Özgür Akbaş'ın sorularını yanıtladı.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

'SEÇİM KANUNUNDAKİ DEĞİŞİKLİK ERKEN SEÇİM TARTIŞMASINI BİTİRDİ'

Muhalefetin erken seçim söylemleriyle ilgili açıklamalarda bulunana Hayati Yazıcı, erken seçim tartışmalarına seçim yasası ile son verildiğini söyleyerek, "Bize göre erken seçim söylemini haklı gösterecek hiçbir emare yok. Erken seçim için bir sorun olacak, ona çare olarak üreteceksiniz. Bu muhalefetin bir söylemi. Onlar da bunun olmayacağını söyleye söyleye anladılar. Seçimler zamanında yapılacak, zaten başından beri biz bu konuda çok özenliyiz. Seçim kanunundaki değişiklik erken seçim tartışmasını bitirdi." dedi.

Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya... Haberi Görüntüle

'BARAJ SORUNU KALMIYOR'

Yeni milletvekili hesaplama sistemine ilişkin bilgi veren Yazıcı şunları kaydetti:

İttifak belli hedefler belli siyasi programlar çerçevesinde, siyasi partilerin tüzel kişiliklerini korumak için güç birlikleri yapmaları anlamına geliyor. İttifak içinde yer almanın en önemli sağladığı imkan, ittifağın toplam oyunun barajı geçmesi halinde baraj sorunu kalmıyor. Bu tüm partiler için böyle.

En kıdemli hakim düzenlemesi, adam artık mesleğinin sonuna gelmiş, emekli olacak. Bu tür arkadaşlar seçim görevi de almak istemiyor artık. Kimi yerlede böyle hakimler işi seçim müdürlerine bırakıyor. Birinci sınıfa ayrılmış olmak çok önemli bir şey. 

İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay kararı İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay... Haberi Görüntüle

'SEÇİM YASAKLARINA DAİR BİR DÜZENLEME YOK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi uygulamamaız 4-5 yıla yaklaşıyor. Teklifin maddeleri arasında seçim yasakları yok. Seçim yasaklarına dair bir düzenleme yok. 298 sayılı kanunun seçimlerde başbakanın nasıl davranacağına ilişkin, isminin nasıl yer alacağına dair bir düzenleme var. 

16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan BEDAŞ elektrik kesintisi programı 16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman... Haberi Görüntüle

SANDIK KURULUNA ÜYE BİLDİRMEDE YENİ DÜZENLEME

Sandık kurullarına daha önceki seçimde en yüksek oy almış  beş parti üye verebiliyor. Sandık kuruluna üye verebilme hakkı bulunan siyasi parti, bir başka partilinin üyesini verince bu soruna yol açıyor. Bu tartışmaları önlemek amacıyla onun ricasını alma koşuluyla, X partisin Y partisinin üyesini bildirebilir diye bir düzenleme getiriyoruz.

Baraj konusu ittifak düzenlemesiyle çözüldü. Yeni milletvekili dağılımı hesaplama formülasyonu da bu baraj sorununu çözülmesine katkı sağladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading