Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti'den son dakika seçim açıklaması! 'Hayati önem arz ediyor'

AK Parti'den son dakika seçim açıklaması! 'Hayati önem arz ediyor'

Son dakika haberleri... AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Seçim ne zaman yapılacak?" sorusuna, "Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez" yanıtını verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:18

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere gündeme ilşkin önemli açıklamalarda bulundu. 

2024 ÖSYM MSÜ sınav sonuçları sorgulama ekranı ! MSÜ sınav... Haberi Görüntüle

SEÇİM BEYANNAMESİNİN ANA ÇERÇEVESİNİ OLUŞTURDUK

İşte AK Partili Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

AK Parti seçim çalışmalarına çoktan başladı. Ekim 2021'den bu yana strateji heyeti toplantımız var. Partinin önemli isimleri var. Bendenizin başkanlığında süren strateji heyeti toplantılarımız var. Büyük bir külliyat oluştu toplantılar içinde. Halkın gözünde çok iyi anlaşılacak bir seçim beyannamesi oluşturulacak. Ana çerçevesini oluşturduk.

Seçim beyannamesi konusunda ilk hareket eden parti biziz. Kampanya seçim ilan edildikten sonra başlayacak. Zaten biz her zaman alandayız. Kim benim görüşüm var diyorsa onu dinliyoruz. 

AK Parti Metaverse konusunu kullanan bir parti. Metaverse'yi siyasetin gündemine ilk taşıyan parti AK Parti olmuştur. "AK Partim" ileri teknolojiyi kullanabilen bir platform olarak hazırlandı.

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

Daha henüz net olarak takvim söylemek mümkün değil. Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez.  

Seçim hayati bir önem arz ediyor. 

ABB Başkan adayı Altınok'tan taksicilere müjde: Togg detayı dikkat çekti Haberi Görüntüle

BU SEÇİMİN KİLİT KAVRAMI İTİBARDIR

Daha bunu konuşmak için çok erken. Milletvekili adaylıklarının ortaya çıkması lazım. Aday adaylığı ortaya çıkmadan bu söylenemez. Bu seçimin kilit kavramı itibardır. Sözüne kıymet verilebilecek, halkın sevdiği, itibarlı isimler üzerinden yapacağız.

CHP'deki paradan kule skandalı Küçükçekmece'ye de sıçradı: CHP'li belediye başkanının... Haberi Görüntüle

HDP'YE KAPATMA SÜRECİ DAVASI

Başından itibaren bizim çizgimiz bellidir. Terörle siyasete arasına mesafe konulması gerektiğini söylüyoruz. Bizim HDP'ye baştan beri çağrımız hep oydu. Terörle arasına aşılmaz duvarlar örün. Milyonlarca kişinin oy verdiği bir siyasi partisiniz. Bunun yolu dostluktan, kardeşlikten geçiyor. Biz terörle siyaset arasına çok kalın duvarlar koyduk. Vatandaşlarımızı esas olarak konuşuyoruz.

AK Parti Türkiye siyasetinin bir partisi. AK Parti siyasi parti olmanın ötesinde siyasi hareket. Büyük bir genişleme potansiyeline sahip. 

Biz büyük Türkiye derken rakamsal olarak büyüklükten bahsetmiyoruz. İnsan haklarının, demokrasinin fevkalade güçlendiği bir Türkiye'den bahsediyoruz.Ekonomik kalkınmanın olmazsa olmazı demokrasidir. Standartları çok yüksek bir demokrasiye sahip olmak en önemli hedeflerden biri.

Terör propagandası! Netflix'in '3 cisim problemi' dizisinde skandal: PKK'yı temsil... Haberi Görüntüle

HDP DEMOKRATİK BİR DİL KULLANMALI

Temel koşulu HDP'nin dağla, silahla arasına mesafe koyması. Hem Türkiye demokrasisine faydası olur. Bakıyorsunuz bir milletvekilinin teröristle fotoğrafı çıkıyor. Parlamentodaki bir partiyi gayrimeşru haline getiren bunlardır. HDP demokratik dil kullanmalı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'un önündeki engel Ekrem İmamoğlu'dur Haberi Görüntüle

ALTILI MASANIN ADAY TARTIŞMASI

(İYİ Partili Orhun Türkmen'in açıklamaları) 6 +'lı masada aday belli olana kadar daha çok tartışma çıkar. Uzlaştılarsa kamuoyuna açıklasınlar. Başka mesele sistem değişikliği teklifi... Ortada başbakanlık yok ki nasıl başbakan olacaksın. Bunun için sistemi değiştirilmesi lazım. Bu teklif parlamenter sistem değil. Birde darbe yaparsınız sistem değişikliği yaparsınız. Türkiye'de darbeler dönemi bitmiştir. Bunu şaka olarak söylüyorum. Başka yolu yok. Zaten 6 +'lı masa kazanamayacak. Meral Hanım strateji izleyip kendisini bu tartışmadan geri çekmek istiyor.

Survivor All Star düelloyu kazanan yarışmacı kim oldu 14 Mart?... Haberi Görüntüle

SEÇİMDE HİÇBİR ŞAİBE OLMAYACAK

Türkiye'de standartları çok yüksek bir seçim her zaman uygulanmıştır. Şaibesiz şeçimler konusunda Türkiye örnek bir ülkedir. Uluslararası camiadan bu konuda hiç eleştiri gelmemiştir. Daha yüksek katılımın olacağı seçim tarihi belirlenecektir. 

Herkes sözünü en yüksek perdeden söylesin ama hakaretin olmadığı bir seçim süreci olmalı. Halkın arasında bir gerginlik yoktur. Parlamento umut ediyoruz huzurlu bir şekilde çalışmalarını sürdürür.

İstanbul'daki barajların son durumu: Yüzde 80'i aştı! Haberi Görüntüle

DEMOKRASİYE AYKIRIDIR

Aday şudur denene kadar 6'lı masanın etrafında çok tartışmalar olacak. Herkes belli rezerv alanında konuşuyor. 6 tane eş cumhurbaşkanı olacağı bir sistemi teklif ediyorlar. Bu kabul edilebilir değil. Bu demokrasinin ruhuna aykırıdır. Maalesef bu teklif edilen husus eş cumhurbaşkanlığı teklifidir. Demokrasiye aykırıdır. 

Türkiye çoklu hükümet sisteminden çok çekti. Geldi karar tezkerenin uzatılması nasıl aynı konuda birleşecekler. Sonuçta yetki bir kişiye verilecek.

Antalya 31 Mart yerel seçim anketi | Antalya'da AK Parti... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'NİN YENİ EKONOMİ ADIMLARI

Halkın masasında olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiçbir husus yoktur. Halkın beklentileri büyük oranda çözüldü.

Yolsuzluk, israf... Biz ahlak üzerinde konuşurken, 3 temel şeyden bahsediyoruz bireysel-toplumsal-sistem ahlakı. Sistem ahlakı, insanların iyi ya da kötü olmasına bakmaksızın koruyucu bir mekanizma oluşturmasıdır. Sistem ahlakının bireysel ahlak üzerinde tanımlanması gerektiğini düşünüyorum.       

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading