Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti'den İzmir'de dev bir hizmet daha! 'Acil Durum Hastanesi' açılıyor

AK Parti'den İzmir'de dev bir hizmet daha! 'Acil Durum Hastanesi' açılıyor

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi heykel ve iftira siyasetine devam ederken AK Parti'den şehre çok büyük bir hizmet daha geldi. Deprem, salgın gibi olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere inşa edilen 'acil durum hastanesi' 7 Kasım Pazar günü hasta kabulüne başlayacak.

Gündem

23.01.2024, 20:01

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi heykel siyasetinde kademe atlamaya devam ederken, AK Parti tarafından İzmirliler için dev bir eser hizmeti geldi. 

Giderayak büyük vurgun! CHP'nin belediye başkan adayından skandal ihale! Haberi Görüntüle

ACİL DURUM HASTANESİ AÇILIYOR

Deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere inşa edilen İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, acil durum hastanesi olarak hizmete girecek. 

Geçtiğimiz yıl 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde hasar gören hastane bianası ekiplker tarafından yıkılarak enkazı kaldırılmıştı.

AYM yeni başkanı Kadir Özkaya kimdir? Kadir Özkaya nereli? Haberi Görüntüle

HASTANE 4 BLOK OLARAK İNŞA EDİLDİ

Yeniden başlayan inşaat çalışmaşarıyla hastane binasında 4 blok inşa edildi. Bloklardan ikisi yoğun bakım servisi olarak olarak ayrılırken tek yataklı 152 odanın bulunduğu servis üçüncü basamak yoğun bakım servisi özelliklerini taşıyacak şekilde dizayn edildi. Diğer iki blokta da tek yataklı 148 servis odası oluşturuldu. Hastane, modern görüntüleme cihazları ve laboratuvarla donatıldı.

Yaklaşık 1500 sağlık çalışanının görev alacağı hastane, olağanüstü durumlar dışında da bölgeye 36 poliklinikle hizmet verecek.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, bu hastanenin yoğun bakım servisinin İzmir'in ihtiyacının en çneml ibölümünü karşılayacağını belirterek şunları aktardı:

Salgında izole odalara bizim çok ihtiyacımız oldu. Biz bu dönem içerisinde yoğun bakım yatak sayılarımızı çok fazla artırdık. Bu hastane, daha ilk kurulurken bile yüzde 50'si yoğun bakım olarak kuruluyor ve en üst seviyede, üçüncü basamak dediğimiz tek girişlerinin, izole odalarının bulunduğu, ayrı ayrı sistemlerinin olduğu, her türlü özellikteki veremdir, salgınlardır, Kovid'dir, bulaşıcı hastalıklardır, ne olursa olsun, başka hastaya bulaştırma riski olmadan yatabileceği 152 ilave yoğun bakım yatağının olduğu bir sistem hizmete alınıyor."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading