Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti'den CHP'ye 'Karla nasıl mücadele edilir?' dersi

AK Parti'den CHP'ye 'Karla nasıl mücadele edilir?' dersi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan CHP'li İBB yönetimine karla etkin mücadele dersi geldi. İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'AK Partili İBB döneminde karla nasıl mücadele edilirdi' sorusuna maddeler halinde cevap verdi.

Gündem

23.01.2024, 22:04

AK Parti, kar yağışı öncesi ve yağış sırasında gerekli önlemleri almadığı için vatandaşların saatlerce mahsur kalmasına sebep olan CHP’li İBB yönetimine sosyal medyadan belediyecilik dersi verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘AK Parti döneminde İBB’nin kış hazırlıkları nasıl yapılırdı?’ sorusuna tek tek yanıt verdi.

O paylaşımlarda ''Son günlerde yoğun kış şartlarıyla birlikte İstanbul’da yaşanan ulaşım sorunu sebebiyle “AK Parti döneminde İBB’nin kış hazırlıkları” nasıldı anlatmak istedik.'' ifadelerinine yer verildi. 

İşte Ak Parti İl Başkanlığı'ndan, CHP'li İBB yönetimine karla etkin mücadelede dersi başlıkları:

Bakan Yerlikaya duyurmuştu! 'Mahzen-9' operasyonlarında yeni gelişme Haberi Görüntüle

YAZ AYLARINDAN TUZ TEDARİKİ İÇİN İHALEYE ÇIKILIRDI

1- AK Partili İBB döneminde; Eylül ve Ekim’de araç, solüsyon, tuz gibi eksiklerin tedariki için ihaleye çıkılırdı. (CHP’li İBB’nin, zaten geç kalınmış olan 10 Ocak 2022’deki 100 bin ton tuz alım ihalesini iptal ettiğini hatırlatalım.)


2- Kasım ayı geldiğinde ise AKOM’da Kışla Mücadele Toplantısı düzenlenir, bu toplantılarda mevcut durum analiz edilir, eksikler belirlenir ve eylem planı hazırlanırdı. 

Mansur Yavaş'tan 'direk' vurgunu! 1 milyar TL'lik zarar belgelerle kanıtlandı Haberi Görüntüle

KIŞ TATBİKATI DÜZENLENİRDİ

3- Kış mevsimi öncesinde İBB’nin ilgili tüm birimlerinin katılımıyla ‘Kış Tatbikatı’ düzenlenir, bu sayede sahada karşılaşabilecek muhtemel senaryolara karşı ne gibi önlemler alınacağı tecrübe edilirdi. Meteoroloji verilerine göre yağışın etkili olması muhtemel günden 3 gün önce AKOM’da Acil Durum Ekipleri hazır kıta edilirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta Allah'ın izni ile bunları emekli edeceğiz! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEDEN BELİRLENEN GÜZERGAHLARA EKİPLER YERLEŞTİRİLİRDİ

4- Daha önceden belirlenen güzergahlara ekipler konuşlandırılır, İBB Başkanı veya Genel Sekreteri çalışmalara bizzat başkanlık eder, hava şartları normalleşene kadar iş başında bulunurdu. Koruyucu, önleyici ve periyodik tedbirler sayesinde ulaşım güvenliği sağlanırdı.
5- Örneğin 2018’deki kış hazırlıkları kapsamında; İstanbul’da 7 bin 373 km’lik güzergâh ağında 363 müdahale noktası belirlendi. 7 bin 83 personel, 1.357 araç 7/24 esasına göre görevlendirildi.

107. ÖGG sınav sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖGG sınav sonuçları... Haberi Görüntüle

KÖPRÜ GİRİŞ ÇIKIŞLARI DAHİL KRİTİK NOKTALAR BEUS SİSTEMİ İLE TAKİP EDİLİRDİ

6- İlave olarak köy içi yollarda kullanılmak üzere 147 adet kar küreme bıçağı takılmış şoförlü traktör, 6 adet Kar Kaplanı, 53 çekici vinç vazifelendirildi, metrobüs güzergahına özel 33 kışla mücadele aracı, köprü giriş çıkışları başta olmak üzere 60 kritik nokta BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile yakından takip edilip buzlanma tespit edildiğinde derhal ekipler yönlendirilirdi. Kritik nokta ve kavşaklara vatandaşların kullanımı için toplam 10 bin ton tuz torbası bırakılırdı.
7- 2017 yılında karla mücadele için 136 bin ton tuz, 539 ton solüsyon kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading