Yandex Metrica

AK Parti'den CHP'nin Anayasa Mahkemesi hamlesine ilk cevap: Demokrasinin bir güzelliği

AK Parti'den CHP'nin Anayasa Mahkemesi hamlesine ilk cevap: Demokrasinin bir güzelliği

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayında CHP'nin Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nı AYM'ye götürmesini değerlendirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:57

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ünal, CHP'nin Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nı AYM'ye götürmesini değerlendirdi.

İstanbul boşaldı diyenler... Megakent kilitlendi! İstanbul'da hem insan ve araç seli İstanbul boşaldı diyenler... Megakent kilitlendi! İstanbul'da hem insan ve araç... Haberi Görüntüle

"DEMOKRASİNİN BİR GÜZELLİĞİ"

Mahir Ünal, şu ifadelerde bulundu:

"CHP'nin AYM'ye gitmesi demokrasinin bir güzelliği. Recep Tayyip Erdoğan bir şiir okuduğu için cezaevine gönderilirken "Ben devletime küsmem" dedi. Eğer yargıda bir yanlış yapılıyorsa bunu toptancı bir bakış açısıyla yargının tümüne mal etmek yanlıştır. Demokratik meşruiyet içerisinde bütün hukuk yolları açıktır. Bu yasayı konuşurken asıl yasanın getirdiği yani internet medyasının yasal bir zemine oturması, internet medyasının çalışanlarının haklarının korunması, çocukların korunması, haber içeriğinin korunması, yalan haber üretmenin sorumluluğu.. Bunların hiçbirini konuşmuyor arkadaşlarımız, 29. maddeyi konuşuyorlar. Haber verme amacını aşmayan paylaşım suç kapsamında değil.

Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Haberi Görüntüle

"GERÇEĞE YARGI KARAR VERECEK"

Dezenformasyon gazetecinin terörist dönüşmesidir. Kanun diyor ki sadece halk arasında endişe, panik ya da korku yaratmak amacıyla, bunun yanı sıra ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeniyle ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayması gerekiyor. Gerçeğe aykırı bir bilgiye kim karar verecek? Biz bunu uzun süre tartıştık. Buna yargının karar vermesi lazım dedik. En son muhalefet nereye geliyor, "Biz yargıya güvenmiyoruz". 

Diyelim ki bir kimse yalan bir bilgi paylaştı ancak kişinin kastı bu değil. Şimdi bunun suç teşkil ettiğini nasıl söyleyeceğiz. Bir kimsenin bir tweeti retweet etmesini nasıl suç unsuru olacak.

Bunun suç unsuru olup olmadığına uygulayıcı karar verecek. Sanki ağzını açanın ceza aldığı bir ortam oluşturuyormuşuz gibi bir durum sunuluyorlar. Ancak böyle bir durum yok. 

Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak! Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlanacak! Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak!... Haberi Görüntüle

"SOSYAL MEDYA YARGISI DEDİĞİMİZ BİR ORTAM OLUŞTU"

Bir kimse Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğinde bu kişi hakkında işlem yapılmasın mı diyeceğiz. Meral Akşener'in de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da on binlerce hakaret davası var. Siz zaten böyle bir dava açabiliyorsunuz.  

Konunun uzmanlarıyla görüşmeden, bakın kanun burada açın bir okuyun. Burada çerçeve belli. Sosyal medya ile ilgili birçok şeyi eleştiriyoruz ama iki yılın altındaki suçlarda hakime tutuklama yasağı var. Hakim bir yumruk, şiddet gibi olaylarda kanunun oluşturduğu çerçevede hakim kararını veriyor. Sonra bir bakıyorsunuz sosyal medyada kıyamet kopuyor. Sosyal medya yargısı dediğimiz bir ortam oluştu.

Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü kişinin eşi ilk kez konuştu: Nerede vicdan? Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü... Haberi Görüntüle

"YASAYI 2 YIL ÖNCE HAZIRLAMAYA BAŞLADIK"

Her olay kendi içerisinde değerlendiriliyor. Bütün bunların alt başlıklarını düzenleyen koca bir hukuk külliyatı var. Biz yasa yapıcı olarak niyetimizi, maksadımızı sunuyoruz. Bundan sonrası yargıdadır. Yasanın uygulamasında sıkıntılar da çıkarsa, Meclis orada. 

Bizim bir şeye sansür dememiz için, bireyin en temel hakkı olan ifade özgürlüğünü elinden almamız gerekiyor. Biz bu yasayı iki yıl önce hazırlamaya başladık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading