Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti'den altılı masanın adaylık çıkışına sert tepki: Korkunun ecele faydası yok

AK Parti'den altılı masanın adaylık çıkışına sert tepki: Korkunun ecele faydası yok

Altılı masanın 11’inci toplantısı, dün gerçekleşti. 9 saat süren toplantının ardından yapılan ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağına ilişkin açıklama yapıldı. AK Parti'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için önünde hiçbir engel olmadığı belirtildi.

Gündem

22.02.2024, 18:28

Altılı masa dün 11. kez bir araya geldi. 9 saat süren toplantıda ilk kez adaylık konusu ele alındı. Toplantının ardından ortak bir açıklama yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda "TBMM yenileme kararı almadığı sürece Sayın Erdoğan'nın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi. Yapaılan açıklamanın ardından AK Parti'den altılı masaya tepki geldi.

Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'ten bir başarı daha! 2.Prototip İlk... Haberi Görüntüle

''HİÇBİR ENGEL YOK''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır. 6’lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” demişler.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı canlı kura çekimi ne... Haberi Görüntüle

''VESAYET TEŞEBBÜSLERİ CEVABIN I SANDIKTA ALACAK''

Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur. Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metodlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gaspetmeye çalışıyorlar. Bu metodları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile... Haberi Görüntüle

''DEMOKRASİ DERSİ ALACAKLAR''

Demokrasi tarihimizin çok yakından tanıdığı bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla serbest bir demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı engeller sürmeye çalışıyorlar. Bunlar bir kere daha milletimizden net bir demokrasi dersi alacaklar. Bu sayede neden Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkartamadıkları da belli oldu. Dünkü beyanlarıyla Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarını ikrar ettiler.Cumhurbaşkanımız bu seçimlerde yeniden adaydır. Cumhur İttifakı, adayının Cumhurbaşkanımız olduğunu aylar önceden açıklamıştır. Milletimizin tüm meydanlarda verdiği mesaj açıktır. “Söz ve karar milletindir” diyen siyasetimiz yoluna devam etmektedir.''

Hedef 100 bin varil! Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Türkiye'nin petrol... Haberi Görüntüle

HAMZA DAĞ: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da 6'lı masanın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını tartışmaya açmadığını hatırlatırken "Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı: İnanç galip gelmiştir! Haberi Görüntüle

TURAN: SABİH KANADOĞLU TAKTİKLERİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, altılı masanın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinde adaylığının mümkün olmadığı" iddiasına ilişkin, "Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil" dedi. Turan, yaptığı yazılı açıklamada, altılı masanın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmadığı ve Anayasa'ya aykırı olduğu"na yönelik iddiasına tepki gösterdi.

CHP'deki para balyalarında FETÖ parmağı! Kayıt dışı tutar 2 milyar... Haberi Görüntüle

"HUKUK DIŞI İDDİALARI TEKRAR ETMİŞLER"

Altılı masanın 11 ayda 11'inci toplantısını yaptığını hatırlatan Turan, "Sonuç yine sıfır. Adayda uzlaşamayınca Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler. Oysa Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ikinci dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık. Bugün asla. Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil. Bırakın bunları, ihtiyaçsa Yüksek Seçim Kurulu tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza" dedi.

TOKAT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Tokat Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading