Yandex Metrica

AK Parti 100 yılda yapılacak işleri 20 yılda bitirdi! İşte o adım adım yürütülerek sonuçlandırılan dev projeler...

AK Parti 100 yılda yapılacak işleri 20 yılda bitirdi! İşte o adım adım yürütülerek sonuçlandırılan dev projeler...

AK Parti hükümeti CHP'den yönetimi devraldığı 20 yıldan beri 100 yılın işini 20 yıla sığdırarak birçok alanda başarıya imza attı. Enerjiden ulaştırmaya, sağlıktan savunmaya, tarımdan eğitime kadar pek çok proje 20 yılda devreye alındı. Önümüzdeki dönemde de o dev projeler hız kesmeden devam edecek.

Gündem

23.01.2024, 20:52

Türkiye seçime giderken AK Parti'nin 20 yılda vatandaşlar için yaptığı 'eser ve hizmet yarışı' ön plana çıktı.  AK Parti, 20 yıla 100 yılın işini sığdırark dostu sevindirdi düşamı çatlattı. Eğitimden sağlığa, savunmadan teknolojiye, tarımdan ekonomiye, dış politikadan ulaştırmaya kadar pek çok proje hayata geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hataylılara seslendi: 'Hatay'ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın huzuru içerisindeyiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan Hataylılara seslendi: 'Hatay'ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın... Haberi Görüntüle

ARTIK DİPLOMASİDE SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE 

Mavi Vatan'da haklar sonuna kadar savunuldu. Diplomaside sözü geçen bir Türkiye için uluslararası alanda çok konuşulacak adımlar attı.  Türkiye, "Oyunu değiştiren ülke" olarak tanımlandı. Rusya- Ukrayna savaşının sona ermesi için de gösterdiği performans çok konuşuldu. 

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

BİRÇOK YAPI İNŞA EDİLDİ 

Duble yollar, devasa köprü ve tüneller, hızlı tren hatları, şehir hastaneleri, adliye sarayları, havalimanları, sosyal konutlar ve modern üniversite yurtları inşa edildi. Milli otomobil Togg üretim bandından indi. Savunma sanayisinde dev projelere imza atıldı. Yerli ve milli imkânlarla üretilen İHA ve SİHA'lar terörle mücadelede önemli rol oynadı.

Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Haberi Görüntüle

İŞTE O ÇOK KONUŞULAN PROJELER

"Türkiye Yüzyılı" vizyonunu gerçekleştirmek için TUSAŞ, TAİ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC gibi şirketlerin öncülüğünde savunma sanayisi adeta şaha kalktı.

Milli Muharip Uçak, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET, muharip insansız savaş uçağı 'Bayraktar KIZILELMA', Akıncı TİHA, 'İmece' yer gözlem uydusu, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak olan 'ANADOLU' gibi birçok proje devreye alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra Irak'a ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra... Haberi Görüntüle

ENERJİDE DEV ADIMLAR

Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığa ulaşması için yenilenebilir kaynaklardan madenciliğe, doğalgazdan elektrik altyapısına kadar birçok alanda adım atıldı. Türk Akım, Mavi Akım, TANAP, Bakü- Tiflis- Ceyhan bu hattı projelerinden sonra milli gemilerle gaz ve petrol arama faaliyetlerine hız verildi. Karadeniz'de büyük doğalgaz keşfi evlere geliyor. Sakarya Sahası'ndan ilk etapta günde 10 milyon metreküp gaz çıkarılacak. Açılacak yeni kuyularla birlikte bu miktar günde 40 milyon metreküpe çıkacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde nükleer yakıtlar geldi. 4 reaktör de devreye girdiğinde Türkiye'deki elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabilecek kapasiteye ulaşmış olacak.

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK PETROL KEŞFİ YAPILDI"

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başladı. Yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı Gabar'da petrol rezerv miktarı yaklaşık 1 milyar varil, piyasa değeri ise 75-80 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRAN KÖPRÜLER 

20 yılda 2.5 milyon konutun dönüşümü, en büyük sosyal konut hamlesi, deprem bölgesinde yeni konutlar, 369 millet bahçesi, 5.5 milyar fidan dikimi, ilk tohum gen fabrikası, ilk milli botanik bahçesi, Yusufeli barajı, geri dönüşüm tesisleri, tershaneler, limanlar, Marmaray.

Avrasya tüneli, hızlı tren ağı, havaalanları, metrolar, 1915 Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Nissibi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Niğde otoyolu, dev şehir hastaneleri hayata Türkiye'nin yerli otomobili Togg yola çıktı.

Oyuna gelmeyin! MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Türkiye'nin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var Oyuna gelmeyin! MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Türkiye'nin birliğe... Haberi Görüntüle

BARBAROS HAYREDDİN DOĞU KARADENİZ'DE PETROL ARIYOR

Batı Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin ardından milli gemiler Doğu Karadeniz'e çıktı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisi, Doğu Karadeniz'de, Ordu- Samsun açıklarında faaliyet gösteriyor.

31 Aralık 2012'de 130 milyon dolara satın alınan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, denizin 8 bin metre altındaki jeolojik yapıları inceleyebiliyor, iki ve üç boyutlu sismik veri toplayabiliyor. Brüt 4 bin 711 ton ağırlığındaki gemi, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesiyle otomatik olarak yapabiliyor. Uzunluğu 84, genişliği 21.6 metre olan gemide bir helikopter pisti bulunuyor. Buzullarda çalışma özelliğine de sahip gemi, dizel itici gücüyle çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading