• G.ALTIN

    4.295,08

  • DOLAR

    39,9985

  • EURO

    46,9894

  • BIST 100

    10.107,68

  • BITCOIN

    $108.142

Aile Bakanlığı 360 sürekli işçi alımı başlattı: Başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor

Aile Bakanlığı 360 sürekli işçi alımı başlattı: Başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 288 engelli ve 72 eski hükümlü/TMY statüsünde toplam 360 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak ve 16 Haziran’a kadar devam edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 360 kişilik sürekli işçi alımı için başvuru sürecini başlattı. İlan edilen kadrolar kapsamında, 288 engelli birey ile 72 eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan (TMY) vatandaşın istihdam edileceği bildirildi.

SADECE BİR KADROYA BAŞVURU YAPILABİLECEK

Bakanlık, başvuru yapacak adayların yalnızca bir pozisyon için başvuruda bulunabileceğini duyurdu. Bu kural, hem başvuruların daha düzenli yürütülmesi hem de adayların değerlendirme sürecinde eşit şartlara sahip olması amacıyla uygulanıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

İşçi alımı başvuruları, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Adayların, başvurularını 16 Haziran 2025 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

İL DÜZEYİNDE ALIM YAPILACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, işçi alımlarının il bazında gerçekleştirileceği ve adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) kayıtlı olan ikamet adreslerinin dikkate alınacağı belirtildi. Bu uygulama ile yerel istihdamın desteklenmesi ve adayların görev yapacakları illere göre daha uygun şartlarda çalışabilmeleri hedefleniyor.

Engelli bireyler ile eski hükümlü/TMY statüsündeki vatandaşlara yönelik bu alım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın istihdam politikaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başvuru şartlarını karşılayan adayların süreci kaçırmaması ve başvurularını zamanında tamamlaması gerekiyor.

TRHABER

Avatar
Ahmet İğdişli