Yandex Metrica

Ahmet Davutoğlu Yunan basınına meze oldu: Onun sözlerini kullanıp Türkiye'yi tehdit ettiler

Ahmet Davutoğlu Yunan basınına meze oldu: Onun sözlerini kullanıp Türkiye'yi tehdit ettiler

Türkiye ile Yunanistan arasında hava dengesinin bozulmakta olduğunu ileri sürerken F-35 uçakları için adeta feryat eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yunan basınında Türkleri tehdit edenlerin temel argümanı haline geldi.

Gündem

23.01.2024, 19:49

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, derin bilgi sahibi olduğu konular arasına savunma ve havacılığı da ekledi. Ömrü gökyüzünde görevde geçmiş emekli savaş pilotları Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılmasına sevinirken Davutoğlu, bu uçaklardan mahrum kalacak olmanın Türkiye için büyük kayıp olduğunu savundu. 

Üsküdar - Samandıra Metro son durum ne, açıldı mı? Üsküdar - Samandıra Metrosu saat kaçta açılacak? Üsküdar - Samandıra Metro son durum ne, açıldı mı? Üsküdar... Haberi Görüntüle

HAVACILIK UZMANI PROF YİNE DÖKTÜRDÜ!

Ahmet Davutoğlu

"F-35 şu anda dünyanın en gelişmiş hava teknolojisine sahip. Türkiye neyle bunu telafi edecek? (Yunan F-35'lerine karşı) 'Bir gece ansızın gelebiliriz' şarkısı söyleyerek mi tedbir alacaksınız?" diye soran Davutoğlu'nun sözleri Yunan basınında geniş yer buldu. 

Davutoğlu'nun sözleriyle birlikte Amerikan FOX TV'nin sunucusu Selçuk Tepeli'nin canlı yayındaki ifadelerine yer veren Yunan medyası Türkiye'yi şöyle tehdit etti: "Atina'dan havalanan F-35'ler bir gece ansızın Türkiye'ye varabilir ve radara yakalanmadan aynı gece oradan ayrılabilir..." 

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi... Haberi Görüntüle

YERLİ PROJELERİ UNUTTU, VARSA YOKSA F-35

Komşu ülkelerin sürekli tehdit edilmeleri halinde Türkiye'nin zamanla ciddiye alınmaz hale geleceğini savunan Davutoğlu, Independent Türkçe'ye verdiği demeçte, buna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'ya yaptığı son uyarılardan örnekler verdi. 

Türkiye'nin 1974'te 'bir gece ansızın gelebiliriz' dediğini ve gerçekten de Kıbrıs'a harekât başlattığını hatırlatan Davutoğlu, "Türkiye caydırıcılığını ancak ve ancak söylediği sözü yerine getirerek gerçekleştirebilir" diyerek Ankara'nın 1974 yılının aksine, 2022'de fiilen harekete geçmediğini ileri sürdü. 

Başbakanlığı döneminde sürekli kullandığı "Sabrımızı test etmeyin" sözü sonrası hiçbir şey yapmadığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son 6 yılda Suriye-Irak hattında 5 büyük askeri harekâta imza attığını unutan Davutoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında askeri güç dengesinin değişmekte olduğunu belirtti ama yerli ve milli hiçbir savunma projesini de ağzına almadı.

Varsa yoksa F-35 kaybına dair feryada sarılan eski başbakan, tıpkı "Ege adaları Yunanistan'ındır" diyen eski büyükelçiler gibi, Yunan basınına meze olmuş isimler listesine 'gelecek' vaat eden bir sıradan giriş yaptı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading