Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ahlat buluşması! Devletin zirvesi 25 Ağustos'ta bir araya gelecek

Ahlat buluşması! Devletin zirvesi 25 Ağustos'ta bir araya gelecek

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü nedeniyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan millet bahçesinde Selçuklu ruhu yaşatılacak ve bir takım etkinlikler düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin katılımıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceği kutlamalar 25 Ağustos'ta başlayacak.

Gündem

23.01.2024, 19:42

Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı olarak nitelendirilen Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan, içinde Sultan Alparslan Otağı'nın da bulunduğu millet bahçesinde, yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilere Selçuklu ruhu yaşatılacak. Sultan Alparslan Otağı'nın kurulduğu millet bahçesine gelenler, kıl çadırları, Selçuklu dönemine ait süslemeleri, okçuluk etkinliklerini görme fırsatı bulacak.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan 1071 sultan Alparslan Otağı, bu yıl 951. Yıldönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinliklerine hazırlandı. Bu yıl ki kutlama etkinlikleri festival tadında gerçekleştirilecek. Bu yıl 23 Ağustos'ta başlatılacak olan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlamalarına ev sahipliği yapacak alanda, okçuluk gösterileri, geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri, güreş müsabakaları düzenlenecek, okçuluk, hüsn-ü hat, deri atölyeleri kurulacak, birçok ilin geleneksel el sanatları sergilenecek.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu! 'Mahzen-9' operasyonlarında yeni gelişme Haberi Görüntüle

DEVLETİN ZİRVESİ BİR ARAYA GELECEK

Devletin zirvesi 25 Ağustos'ta Bitlis Ahlat'ta ve 26 Ağustos'ta ise Muş, Malazgirt'te bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri ve kuvvet komutanlarının da Ahlat ve Malazgirt kutlamalara katılacak.

Son dakika... MSB: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı! Haberi Görüntüle

SELÇUK MEYDAN MEZERLIĞI'NI ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan 9 bin 200 abidenin bulunduğu Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret edecek.

Açılmasına gerek yok demişti: Muhafazakar seçmene şirin görünmek isteyen İmamoğlu... Haberi Görüntüle

MİLLİ PARKTA KUTLAMALAR YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet 26 Ağustos'ta Muş'ta cuma namazını Malazgirt'te Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile birlikte eda edecek. Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkında da kutlamalar yapılacak.

Sucudaki ses yalıtımlı odada cinsel istismar dehşetinde ifadeler ortaya çıktı!... Haberi Görüntüle

SELÇUKLU RUHU YENİDEN CANLANACAK

İlçenin Çarho mevkisinde, 400 dönümde oluşturulan ve her yıl Malazgirt Zaferi etkinlikleri ile kutlama töreninin görkemli şekilde yapıldığı Ahlat Millet Bahçesi, bünyesindeki objelerle ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Millet bahçesine kurulan obada, üzerinde ve iç kısmında Selçuklu motifleri bulunan keçeden yapılmış han otağı ile 50 çadır, Selçuklu mimarisiyle inşa edilen mescit, kıraathane ve köprü, okçuluk ve atlı okçuluk alanları bulunuyor. Selçuklu ruhunu canlandırmak, milli birlik ve bütünlüğü temsil etmek amacıyla Türk bayrağı ve Türk boylarına ait bayrakların asıldığı millet bahçesinde düzenlenecek etkinliklerle, vatandaşların güzel zaman geçirmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading