Yandex Metrica
SON DAKİKA
Afrika, SİHA alımı için İsrail'i es geçip Türkiye'ye yöneldi

Afrika, SİHA alımı için İsrail'i es geçip Türkiye'ye yöneldi

SİHA'da Türkiye artık ilk tercihlerden biri haline geldi. Askeri haber sitesi Africa Intelligence, SİHA için rotanın Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:01

Africa Intelligence isimli askeri haber sitesi, Türkiye'nin Afrika kıtası genelinde hem öncelikli silah ihracatçısı haline geldiğini hem de bu alandaki etkisini genişlettiğini yazdı. Sitedeki haberlere göre söz konusu SİHA alımı olduğunda Türkiye artık İsrail'den de önce kapısı çalınan ülke konumunda. 15 Eylül tarihli "Tel Aviv, Rabat'in kamikaze drone'lar üretmesine yardımcı olabilir" başlıklı haberde Fas Krallığı'nın Kamikaze drone'lar için İsrail Havacılık Endüstrileri (IAI) ile görüşme halinde olduğu ancak Türkiye'nin önceliği elde ettiği belirtildi. 

Haberde "Fas, acil SİHA ihtiyacını karşılamak için öncelikle Türkiye'ye döndü. Kral 6. Muhammed'in ordusu Türkiye'nin Baykar firmasından 13 Bayraktar-TB2 SİHA'sı sipariş etti" denildi.

Büyük İstanbul depremi ne zaman? Uzman isim San Andreas Fayı'nı... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME TRAFİĞİ YAŞANIYOR

Sitede 17 Eylül tarihinde yayınlanan haberde ise Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe'nin hem orduyu hem de Savunma Bakanlığı'nı bekleyen mücadelelere karşı hazırlamak için Türkiye ile yoğun görüşmeler içinde olduğu ve bu durumun Paris'in bölgedeki gücünü sarstığı ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading