Yandex Metrica

Afet konutlarının temeli atılıyor! Törene Erdoğan katılacak

Afet konutlarının temeli atılıyor! Törene Erdoğan katılacak

Türkiye'yi derinden sarsan çifte felaketin ardından şehirlerde yeniden inşa süreci başlıyor. İhale süreci tamamlanan 46 bin konutun yaklaşık 20 bini için bugün 11 ilde eşzamanlı temel atma töreni düzenlenecek.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Afet Konutları için ilk temeller bugün atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek törenle, 11 ilde 17 bin 902 konutun temeli eşzamanlı olarak atılacak.

Tören alanından temel atılacak noktalara canlı bağlantılar yapılacak. Cuma günü de yine Hatay’da tören düzenlenecek. 2 günde 20 bini aşkın konutun yapımına başlanılması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı konutlardaki son duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada ''Daha önceki afetlerde olduğu gibi Elazığ’da, Malatya’da ve İzmir’de ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları yürüteceğiz. Vatandaşlarımıza eksiksiz yerine getirmek için vatandaşımızla birlikte biz de konutlarımızın inşaatını yürütmüş olacağız.'' dedi.

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

17 BİN 902 AFET KONUTUNUN TEMELİ ATILIYOR

Şu an itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladığını belirten Bakan Kurum, şunları akatrdı;

"Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yarın 17 bin 902 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş'ımızda atıyor olacağız"

AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek Haberi Görüntüle

23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep Bastık konseri nerede, ne zaman yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep... Haberi Görüntüle

''650 BİN KONUTUN YAPIMINI YÜRÜTÜYOR OLACAĞIZ''

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, ''Depremin ilk anıyla birlikte büyük hüzne boğulduğumuz süreçte aynı anlayışta biz de vatandaşlarımızı evlerine yerleştirebilmek amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2-3 ay içinde 319 bin konutun yapımını başlatacağız. Şu an itibarıyla 650 bin konutun yapımını yürütüyor olacağız. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz.'' dedi.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading